Wish

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 11:00

De Disney film om de 100-jarige jubileum van Disney te vieren! Wish gaat over Asha die de leerling wil worden van de magische Koning Magnifico. Hij bewaard wensen van anderen die hij op een dag tot vervulling brengt. Asha komt erachter dat er wensen overblijven die nooit zullen uitkomen en daar besluit ze wat aan te doen. 

Directed by: Chris Buck

                        Fawn Veerasunthorn 

Screenplay by: Jennifer Lee

                            Allison Moore

Cast: Ariana DeBose 

          Chris Pine

          Alan Tudyk

          Angelique Cabral 

A dream is a wish your heart makes

Asha woont in het koninkrijk van Rosas. De koning is Magnifico en zijn vrouw de koningin Amaya. Magnifico heeft een speciale gave en is ook een tovenaar. Hij bewaard de wensen van de inwoners van Rosas. Tijdens een ceremonie zal Magnifico dan één wens vervullen. Asha wil graag de leerling van Magnifico worden en hem vragen of hij de wens van haar grootvader wil vervullen. Die zijn 100ste verjaardag viert. Asha vraagt het en Magnifico neemt een kijkje naar zijn wens, maar Magnifico vind de wens van Asha's grootvader maar apart en denkt dat het een bedreiging vormt tegen zijn macht. Asha ziet zo in, dat sommige wensen die Magnifico bewaard nooit in vervulling zullen gaan en hij wil ze ook niet teruggeven. Asha weet niet wat ze moet doen en maakt per ongeluk een wens tegen de lucht. Daardoor komt er een ster naar beneden gevallen die met haar kan communiceren. De ster gaat Asha helpen om de wensen terug te geven aan de inwoners van Rosas. 

100 jaar bestaan

Een nieuwe Disney film, omdat Disney 100 jaar bestaat. Al 100 jaar! Deze detail hebben de makers ook teruggebracht in de film, want de grootvader van Asha viert zijn 100ste verjaardag. Asha is de hoofdpersonage van deze film en daarnaast heeft ze ook een hele schattige sidekick, genaamd Valentino (zie foto hierboven). Dit is ook klassiek iets voor Disney, want de meeste films bevatten naast het hoofdpersonage ook een sidekick wat meestal een dier is. De film heeft een gemixte stijl van 2D en 3D animatie, uiteraard was het geweldig geweest als de film de echte originele klassieke Disney stijl heeft, zoals Sneeuwwitje. Ik snap wel waarom ze zowel 2D en 3D animatie hebben gedaan. Disney is niet enkel de 2D animatie, maar ook de 3D stijl; zo we de meeste films nu kennen van Disney, zoals Frozen. Maar de 2D stijl komt ook zeker terug in deze film. Daarnaast, zoals in de meeste (Disney) films is er een contrast van de protagonist en de antagonist. De meeste Disney films bevatten een villain en in dit geval is er een personage die de good guy gone bad wordt. 

Easter eggs

Uiteraard zijn er ook liedjes in de film te vinden, persoonlijk vind ik de liedjes heel leuk en mooi. Ze verschillen qua stijl. Mijn favoriet van de film zijn: 'Welcome To Rosas' en 'I'm A Star'. Er zitten ontzettend veel easter eggs in de film. Je zal ze misschien niet allemaal meteen bij het eerste keer kijken van de film herkennen. Geloof me, ik heb de film al drie keer gezien en telkens zie ik nieuwe easter eggs die refereren naar een Disney film. Easter eggs die je kan verwachten zijn van Peter Pan, Cinderella, Sneeuwwitje etc. Zo heeft Asha vrienden die qua karakter veel overeenkomen met de zeven dwergen. Zelfs raad ik je aan om de hele credits ook te kijken, omdat er op het eind nog een bekend deuntje van een Disney film komt. Wish was een mooie film en laat de magie zien van Disney. Wish is te zien op Disney +, wat vind jij van de film? 

De film kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/wish/2DhMv5u72nYs 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.