Haunted Mansion

Gepubliceerd op 9 september 2023 om 11:00

Wanneer Gabbie en haar zoon Travis denken dat er meer leven in hun nieuwe huis is, schakelen ze een team in van een priester, wetenschapper, paranormaal begaafde en een historicus; om de geschiedenis van het huis te achterhalen. Ga mee in een spannend verhaal met de film, Haunted Mansion.

Directed by: Justin Simien

Screenplay by: Katie Dippold

Cast: LaKeith Stanfield

           Tiffany Haddish

           Owen Wilson

           Danny DeVito

Based on: The Haunted Mansion by Walt Disney

Het verhaal

Een alleenstaande moeder genaamd Gabbie en haar 9-jarige zoon genaamd Travis starten hun nieuwe leven in New Orleans. Ze hebben een huis gekocht, Travis komt erachter dat er meer leven in het huis is. Zijn moeder geloofd het niet, totdat ze achterna worden gezeten door een geest. Ze vertrekken met al hun spullen, weg van het huis. Ben is een wetenschapper en probeert van zijn leven te maken wat het is. Op een dag wordt er aangebeld door een priester bij zijn huis, die verteld dat een gezin hulp nodig heeft. Of Ben met zijn speciale camera kan vastleggen of er daadwerkelijk ook iets anders in het huis van Gabbie en Travis leeft. Ben gaat erheen, maar neemt het helemaal niet serieus. Uiteraard zegt hij dat er niks is. Als hij thuis is, wordt Ben lastig gevallen door een geest wat een matroos of een kapitein blijkt te zijn. Hij gaat terug naar het huis en schakelt samen met de priester hulp in van een paranormale begaafde en een historicus. Met zijn allen ontdekken ze het geschiedenis van het huis. Een geest genaamd Alistair Crump is uit op levende zieltjes en zal daar alles aan doen. Met zijn allen proberen ze dit tegen te houden. 

Veel humor

Het verhaal is grappig en soms eng, maar niet heel eng. Er zit veel humor in tussen de karakters en de handelingen. Er zijn veel schrikmomenten, die ook onverwachts komen. De film is geïnspireerd op het voormalige attractie 'The Haunted Mansion' in Disneyland. In 2003 is er ook een film uitgekomen, maar dan met een ander verhaal. 20 jaar later heeft Disney een nieuwe film van The Haunted Mansion uitgebracht, geïnspireerd op de attractie. Dit keer gaat het om Gabbie en haar zoon Travis die verhuisd zijn, maar dan blijkt het huis toch meer leven te hebben dan ze denken. Ben, die verdriet heeft om het verlies van zijn vrouw en niet al te gelukkig door het leven gaat, wordt ingeschakeld. Hij komt er al snel achter dat er meer met het huis aan de hand is dan hij denkt. Elk personage dat het huis betreedt en weer verlaat, keert terug doordat ze zijn lastig gevallen door een geest in hun eigen huis. De film blijft de hele tijd spannend en de spanning wordt ook zeker opgewekt. 

Kijker wordt erbij betrokken

De karakters verschillen van elkaar, dat maakt de film ook zo leuk. Mensen die heel verschillend zijn worden de beste vrienden en maken een goed team. De karakters ontwikkelen zich door de film heen en worden hun eigen familie. Het verhaal trekt de kijker erbij. Er is een moment in de film waarbij Danny DeVito in de camera kijkt en eigenlijk zo tegen de kijker praat. Dit vind ik altijd leuk om te zien, alsof de kijker ook als een personage gezien wordt. Eigenlijk maken we als kijker ook de ontwikkelingen en het verhaal mee in een film. Ik heb zeker van deze film genoten, het is leuk voor jong en oud. De film is niet eng, het heeft wel de griezelige vibe; maar dat hoort erbij. 

Haunted Mansion is te zien bij jou plaatselijke bioscoop of filmhuis! Ik ga ervan uit dat de film ook binnenkort te zien is op Disney+. 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.