The Nanny

Gepubliceerd op 23 september 2023 om 11:00

De stijlvolle Fran Fine gaat werken als een nanny in Manhattan bij een succesvolle Broadway producer en zijn drie kinderen. Ze maakt samen met het gezin spannende avonturen mee en nieuwe vriendschappen ontstaan. De relatie tussen Fran Fine en haar baas Maxwell Sheffield groeit dichter naar elkaar toe. 

Created by: Fran Drescher 

                       Peter Marc Jacobson

Developed by: Robert Sternin 

                            Prudence Fraser

Cast: Fran Drescher 

           Charles Shaughnessy      

           Daniel Davis 

           Lauren Lane 

Het verhaal

Nadat Fran is ontslagen door haar ex-vriend van een bruidsboetiek gaat ze naar Manhattan toe om make-up te verkopen. Ze komt aan bij het huis van de Sheffields. Door Niles de butler wordt ze binnengelaten en als de nanny gezien. Fran doet zich voor als de nanny, maar ze heeft hiermee geen ervaring. Maxwell Sheffield komt erachter en besluit Fran toch te houden als nanny, omdat ze lief is met zijn kinderen genaamd Maggie, Brighton en Gracie. Fran zorgt voor de kinderen en butler Niles onderhoudt het huis, ze worden goede vrienden. Maxwell Sheffield heeft een business partner waarmee hij samenwerkt genaamd C.C. Babcock. Wie een oogje heeft op Maxwell en het niet goed kan vinden met Fran en Niles. Het gezin maakt avonturen mee van verjaardagen tot bruiloften en de vriendschappen ontwikkelen zich door de zes seizoenen heen. Maxwell en Fran groeien dichter naar elkaar toe en krijgen gevoelens voor elkaar. 

Terugkerende details 

De intro van The Nanny is iconisch, het verteld het verhaal van Fran en hoe ze terecht is gekomen bij de Sheffields. In de intro worden de belangrijkste personages geïntroduceerd. De intro van The Nanny is heel apart en dat zal je ook niet zo snel tegenkomen bij andere tv shows. De show heeft 6 seizoenen, dat gaat over Fran The Nanny en haar avonturen bij de Sheffields. Fran Drescher heeft The Nanny samen geschreven met haar ex-man Peter Marc Jacobson. Waar ze vaker mee samen heeft gewerkt voor films en shows, onder ander de tv show 'Happily Divorced'. Op de dag van vandaag is Fran de voorzitter van SAG-AFTRA, waar ze zich inzet voor de rechten van schrijvers, acteurs en andere leden van de entertainmentindustrie. Het leven van Fran Drescher komt in details terug in The Nanny. Zo heten haar ouders ook Sylvia en Morty, net zoals haar grootmoeder Yetta. Ook is Fran van een Joodse afkomst en heeft ze een hondje genaamd Chester, dit komt ook kenmerkend terug in de show. 

Veel humor

De show draait vooral om humor en dit komt veelal terug. De haat tussen Niles de butler en C.C. Babcock (de business partner van Maxwell Sheffield). Deze twee hebben een hekel aan elkaar en maken daar graag grappen over. C.C. Babcock heeft ook een oogje op Maxwell Sheffield, maar andersom heeft hij daar geen interesse in. Fran heeft een schelle en harde stem, die natuurlijk van haarzelf is. Brighton, de zoon van Maxwell, maakt nogal vaak gemene grappen over zijn zussen. Fran's leeftijd wordt weggelaten in de show. Ze kleedt zich jong en modieus; bij wijze van spreken blijft ze altijd 29 jaar oud. Als kind keek ik altijd naar de show, elke dag tijdens het avondeten was het op de tv. De show komt uit de tijd van de 90s. Wellicht zal deze show ook bekend zijn bij jouw ouders of grootouders. De show was zeker een grote hit in die tijd. Ik heb er veel van geleerd en wat echte humor is. 

De personages

Fran heeft veel verschillende outfits en springt eruit. Ze heeft een huizenhoog kapsel. De stijl van het huis is chique en Fran houdt van het leven als nanny bij de Sheffields. De kinderen bestaan uit Maggie (Nicolle Tom), Brighton (Benjamin Salisbury) en Gracie (Madeline Zima). De kinderen houden van Fran als hun nanny. Door de zes seizoenen heen zijn deze acteurs nog vrijwel kind en eindigen ze als tieners/volwassenen. Naast de personages die vrijwel elke aflevering aanwezig zijn komen er ook wel eens gastrollen. Zo hebben Rita Moreno, Elton John en Whoopi Goldberg wel eens in The Nanny gespeeld. The Nanny is een iconische serie en een aanrader voor jong en oud. Wat vind jij van de show? 

The Nanny kijken: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.9eb1191e-3291-3fde-1051-b8ea17ae9ee9?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

De eerste aflevering van The Nanny (inclusief de iconische intro)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.