Nimona

Gepubliceerd op 30 september 2023 om 11:00

Nimona gaat over een ridder die een misdaad heeft gepleegd, hij ontmoet Nimona en geloofd echter dat hij er is ingeluisd. Nimona helpt hem de echte dader te zoeken. De waarheid komt naar boven wat de futuristische-middeleeuwse stad, waar Nimona woont, voor eeuwig zal veranderen. 

Directed by: Nick Bruno

                        Troy Quane 

Screenplay by: Robert L. Baird

                             Lloyd Taylor 

Cast: Chloë Grace Moretz

           Riz Ahmed 

Based on: Nimona by ND Stevenson 

Een mysterieuze shapeshifter

Een ridder genaamd Ballister heeft jaren gewerkt om een plek te krijgen in het leger. De dag is aangebroken dat hij geridderd wordt door de koningin, maar dan maakt Ballister haar om het leven. Zijn arm wordt afgehakt door zijn partner genaamd Ambrosius. Ballister vlucht weg en wordt gezocht als misdadiger. Ballister ontmoet Nimona een tiener die kan veranderen in dieren en personen. Ballister geloofd dat iemand hem er heeft ingeluisd en zo de schuld krijgt van de dood van de koningin. Samen met Nimona gaan ze op zoek naar de dader. Ballister krijgt een nieuwe inzicht van het leven door Nimona en wie hier de echte held is. 

De stijl

De animatie is schattig en doet mij een beetje denken aan een mix van Manga en Disney. De wereld waarin Ballister leeft is modern, maar ook weer ouderwets. De stijl van de middeleeuwen komt naar voren. Jaren geleden heeft de legendarische Gloreth de stad gered van een grote zwarte monster. Sindsdien is de koninkrijk dichtgebouwd met hoge muren voor de veiligheid. Wat de inwoners leren is zichzelf beschermen en vechten voor het volk als het monster weer komt opdagen. ND Stevenson is de bedenker van Nimona. Hij creëerde Nimona op school. Later kwam er een graphic novel uit en werd het een film. In 2015 waren de rechten van Nimona verkocht en is het concept naar verschillende productiehuizen verhuisd. Uiteindelijk heeft Annapurna Pictures en Netflix het concept opgepakt en de film uitgebracht. 

Diversiteit

De film draait niet alleen om Ballister en hoe hij kan bewijzen dat hij niet de koningin heeft gedood. We leren Nimona beter kennen en komen meer te weten over haar geschiedenis. Ze kan in alle soorten dieren en personen veranderen. Alleen als Nimona in een dier veranderd heeft het dier een roze/zalm kleur. Nimona is heel vrolijk, maar ze heeft het nogal moeilijk gehad. Ze wordt door de buitenwereld gezien als monster. Vanwege wat er gebeurd is bij Ballister en hij ook als een monster wordt aangezien, vertrouwt Nimona hem. Er zit diversiteit in de film. Ballister zijn partner moet een kant kiezen, hij weet niet of hij Ballister moet geloven en wat nou de waarheid is. Zo wordt Nimona aangezien als een meisje. Zo identificeert ze zichzelf niet helemaal; ze ziet zichzelf meer als Nimona, The Shapeshifter. Als ze een dier of persoon scant met haar ogen kan ze daarin veranderen. Nimona was een film met veel verrassingen. De film had verschillende wendingen. Weer eens een originele goede animatiefilm blijft altijd leuk. Nimona is te zien op Netflix.

De film kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81444554?source=35 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.