Ethel & Ernest

Gepubliceerd op 2 september 2023 om 11:00

Een verhaal over de liefde dat te mooi is om waar te zijn, toch is het zo en zijn Ethel & Ernest een verliefd koppel die samen hun eigen leven starten. Ze trouwen, gaan samenwonen en krijgen een kind. Hun liefde bloeit op en houdt stand tijdens de sociale veranderingen van de 20e eeuw

Directed by: Roger Mainwood

Screenplay by: Roger Mainwood

Cast: Jim Broadbent

          Brenda Blethyn

          Luke Treadaway

Based on: Ethel & Ernest by Raymond Briggs

Een echt liefdesverhaal

De vrolijke Ethel werkt als schoonmaakster. Elke dag als ze haar schoonmaak doekje uitklopt uit het raam, ziet ze Ernest voorbij fietsen. Ze lachen vrolijk naar elkaar. Op een dag komt Ernest niet meer voorbij fietsen. Dan plots wordt er aan de deur geklopt bij het huis waar Ethel werkt. Het is Ernest en Hij vraagt Ethel mee uit te gaan. Tijdens hun date worden ze meteen verliefd. Ze trouwen, gaan samenwonen en leiden het gelukkige leven. Twee jaar verder; Ethel probeert zwanger te raken, maar dat lukt niet. Uiteindelijk krijgt het stel een zoon. De dokter adviseert dat ze het daarbij moeten laten, anders zal het Ethels leven kosten. Hun zoon wordt ouder en de Tweede Wereldoorlog breekt aan. Voor de veiligheid sturen ze hun zoon naar familie toe op het platteland. De liefde tussen de twee bloeit terwijl de wereld veranderd. 

Waargebeurd

Dit verhaal is waargebeurd en is geschreven door de enige echte Raymond Briggs. Hem zal je misschien kennen van het verhaal over The Snowman. Het jongetje wat samen met de sneeuwman door de lucht vliegt, weet je het al? Briggs begon met zijn werk als illustrator en schreef zijn eigen verhalen, inclusief het levensverhaal over zijn ouders: Ethel & Ernest. Het verhaal is prachtig, Ethel & Ernest zijn een verliefd koppel en maken de veranderingen door de tijd heen mee. Ook zien we de kleine Raymond terug in het verhaal, hoe hij groot werd, de liefde vond en zijn carrière begon. Maar waar het om draait zijn Ethel & Ernest, en die staan veelal in het middelpunt tijdens de film. 

Animatie

De animatie is apart, het doet mij een beetje denken aan de illustraties van Peter Rabbit. Ook zien de karakters er schattig uit. De wereld wat in de film wordt vertoond ziet er heel realistisch uit. Het draait dus om Ethel & Ernest en de sociale veranderingen van de 20e eeuw, zoals de Tweede Wereldoorlog, een auto, de telefoon etc. Ethel is de voorzichtige van de twee en vind al die veranderingen soms niks. Ernest daar in tegen houdt van avontuur. De film schetst een gezin uit die tijd en hoe ze genoten van elkaar en de kleine dingen. 

De film was interessant om te zien, je ziet zoiets niet veel. Het heeft niet een specifieke verhaallijn, het gaat erom wat er in iemands leven gebeurd. Zelf was dit verhaal van Briggs bij mij nog onbekend. Het verhaal van The Snowman ken ik wel en heb ik heel vaak gezien toen ik een kind was. Net zoals bij The Snowman komt de emotionele en rustige sfeer terug in het verhaal van Ethel & Ernest. De film is zeker een aanrader!

Te zien op SkyShowtime: https://www.skyshowtime.com/nl/stream-skyshowtime/movies?lid=wycodr8y54th&market=nl&LoB=sst&Channel=sea&Platform=gad&Mobj=acq&campaign_name=22q4aomulti&Campaign_ID=71700000101308250&Placement_ID=na&Creative_ID=na&dispatch_id=na&datena&gclid=Cj0KCQjw2qKmBhCfARIsAFy8buKFMr3DJqFxpSnPiUEB3k7VQjoUaIRyR_kct6Eon8plBPKKy0ZxLrkaAhp7EALw_wcB&gclsrc=aw.ds 

The Snowman kijken: https://youtu.be/ZE9KpobX9J8?feature=shared 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.