Puss in Boots: The Last Wish

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 11:00

Puss in Boots is terug! Na veel levens te hebben verspild, heeft Puss nog maar één leven over. Hij gaat op zoek naar de laatste wens, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. Hij is niet de enige die de laatste wens wil hebben. Puss in Boots begint een groot avontuur met een hond en de charmante Kitty Softpaws.

Directed by: Joel Crawford

Screenplay by: Paul Fisher 

                             Tommy Swerdlow

Cast: Antonio Banderas

          Salma Hayek Pinault

          Harvey Guillén

          Florence Pugh 

Vechten voor zijn laatste leven

Puss in Boots heeft zich na een feestje verongelukt. De dokter geeft aan dat hij nog maar één leven heeft en de andere acht al op zijn. De dokter raad hem aan om naar Mama Luna te gaan, die een tehuis heeft voor katten. Puss vindt het maar onzin. Hij ontmoet een wolf die een gevecht aangaat met Puss. Hij ziet zijn leven voorbij flitsen en kiest er toch voor om naar het huis te gaan van Mama Luna. Puss ontdekt het echte leven van een kat en raakt er langzaam aan gewend. Hij ontmoet een hond die zich voordoet als een kat in het tehuis. Op een dag komen Goudlokje en de drie beren binnengestormd in het tehuis. Ze zijn op zoek naar Puss om de laatste wens te vinden. Puss overhoort Goudlokje en de drie beren praten over de laatste wens. Puss wil ook de laatste wens hebben zodat hij weer negen levens kan krijgen. Puss begint een groot avontuur op zoek naar de laatste wens, hij wordt vergezeld door de hond zonder naam. Puss is niet de enige die de laatste wens wil hebben. Het verleden keert terug en zijn avontuur wordt vergezeld door Kitty Softpaws. 

Terug van weggeweest

Ja hoor, na 11 jaar is Puss in Boots terug. Wie had dat gedacht. Laten we beginnen over de animatie. De personages en de stijl is schattiger geworden. De animatie is anders en de bewegingen van de personages zijn wat hakkeliger dan voorheen. Vergeleken met de eerste film van Puss in Boots was dit meer realistischer. Tijdens gevechten tussen Puss en andere personages zijn de bewegingen meer in een comic stijl. Deze animatie stijl vind ik persoonlijk leuker, vergeleken met de andere film. De humor is niet te missen in de film, bijna elk minuut werd er wel een grap gemaakt. Soms iets te onpasselijk en wat volwassenen eerder zullen snappen dan kinderen. Daarbij kunnen we ook nadenken of deze film echt voor kinderen is gemaakt of voor de generatie die is opgegroeid met Puss in Boots. Natuurlijk ben ik daar ook mee opgegroeid, hij was ook niet te missen in de films van Shrek. 

Nieuwe personages

Er komen terugkerende personages in de film, zoals Kitty Softpaws. Zij en Puss hebben op dat moment een hekel aan elkaar. Wat is er tussen haar en Puss gebeurd? Daar komen we in deze film achter. Daarnaast komen er personages kort in de film die we allemaal kennen, zoals Pinocchio die ook regelmatig in de films van Shrek zat. Dat is natuurlijk de wereld van Puss in Boots. Een wereld waarbij verschillende sprookjes met elkaar leven. Ook zijn er nieuwe personages. Puss wordt vergezeld door een schattige hond die geen naam heeft, maar door het verhaal heen ontwikkelt dit personage zich en krijgt hij een passelijke naam. Daarnaast wordt de film vergezeld door Goudlokje en de drie beren, alleen dan een wat duistere versie van deze vier personages. 

Deze film was leuker dan verwacht. De film uit 2011 vond ik als kind erg vermoeiend en ik snapte daar altijd vrij weinig van. Deze tweede deel van Puss in Boots had een duidelijk verhaal en was veel grappiger. Er zitten veel details in de film en voor alle Shrek fans, ook daarover zitten details in de film. Puss in Boots: The Last Wish is te zien op Skyshowtime. Wat vond jij van de film?

De film kijken: https://www.skyshowtime.com/nl/stream/movies/puss-in-boots-the-last-wish/9444c19c-f0a2-3021-a4e6-d317619ec5e2 

Kijk de film op Prime Video: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.8d854001-8a2f-43d3-b14c-fa31fd1101f4?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.