Barbie

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 12:00

Het prachtige leven van Barbie veranderd plots, nadat ze niet meer zichzelf is. Haar kapsel zit niet meer perfect, het eten is bedorven en nog veel erger, ze heeft platte voeten! Op reis naar de echte wereld samen met Ken, om iemand te vinden waarmee Barbie de band moet herstellen. Barbie en Ken ontdekken hoe de wereld er werkelijk uitziet. 

Directed by: Greta Gerwig

Written by: Greta Gerwig

                       Noah Baumbach 

Cast: Margot Robbie

          Ryan Gosling

          America Ferrera

          Ariana Greenblatt

A Fantastic Barbie World

Barbie heeft het perfecte leven in Barbie World samen met de andere Barbies en Kens. Alles is perfect, iedereen is vrolijk en er is altijd een feestje in Barbie World. Ken probeert indruk te maken op Barbie door zich uit te sloven. Hij voelt zich bedreigt door een andere Ken. Barbie houdt zich bezig met andere dingen en niet met Ken. De volgende dag wordt Barbie wakker en zit haar kaspel niet meer zo perfect. De douche geeft koud water, haar ontbijt is bedorven en het ergste van allemaal, ze heeft platte voeten! Ze brengt een bezoekje aan Weird Barbie (de Barbie waarvan het kind de haren afknipt en de Barbie opmaakt met stiften.) De Weird Barbie vertelt Barbie dat ze naar de echte wereld moet gaan om alles weer terug te krijgen hoe het was. Het meisje dat altijd met Barbie speelde voelt zich niet fijn en dit moet Barbie herstellen.

Op naar de echte wereld samen met Ken gaan ze op zoek naar het meisje. Het kantoor van Mattel ontdekt dat er twee poppen zijn ontsnapt en gaan op zoek naar Barbie en Ken. Barbie probeert het meisje te zoeken en ontdekt hoe de echte wereld is. Ken ziet ook in dat de echte wereld heel anders is dan in Barbie World. Barbie heeft het meisje gevonden wat een volwassen vrouw blijkt te zijn genaamd Gloria; die een gecompliceerde relatie heeft met haar dochter. Barbie neemt Gloria en haar dochter mee naar Barbie World. Daar aangekomen ontdekken ze dat er iets mis is. Ken heeft Barbie World overgenomen. De Barbies spannen samen om het terug te draaien hoe het eerst was. 

Andere wending

Wat keek ik uit naar deze film. Barbie The Movie is de film van het jaar 2023. Maar het verhaal van de film is heel anders dan je misschien denkt. De trailer geeft niet veel weg waar de film over zou kunnen gaan. Het kon alle kanten opgaan. Mijn verwachting was, dat het niet per se een verhaal had; maar dat het over Barbie en haar leven ging. Dat ze naar de echte wereld zou gaan om daar bepaalde dingen te veranderen. De film had een hele andere wending wat niet te verwachten was. Als we kijken naar de andere Barbie films is er altijd een duidelijk verhaal en meestal ook een schurk. En ja hoor, er zat een soort van schurk in het verhaal en je raad nooit wie zijn slechte kant zou vertonen. Onze lieve onschuldige Ken, maar dat is met een reden, omdat hij zich niet gezien voelt. 

De Barbies heten allemaal Barbie. Ze hebben allemaal een ander uiterlijk en een ander persoonlijkheid. Barbie is gewoon Barbie, de stereotypische Barbie die we allemaal kennen als we aan Barbie denken. Daarnaast zitten de poppen Midge en Skipper ook in de film. Midge de zwangere Barbie en Skipper het zusje van Barbie. Chelsea en Stacie zijn ook zusjes van Barbie en zitten niet in de film. Had het misschien interessant geweest als ze er wel in hadden gezeten? Ten minste een verwijzing of één scene had gekund. Verder miste ik ook Christie, de beste vriendin van Barbie. De diversiteit is zeker heel groot in de Barbie film en dat maakt de film ook uniek. 

De tijd tussen de 60s en de 90s

De outfits in deze Barbie film zijn iconisch. De cowgirl outfit en de outfit van het feestje bij Barbie thuis (zie foto hierboven) zijn mijn favoriet. Daarnaast is de jurk van de President Barbie ook prachtig. De roze kleur waar Barbie om bekend staat komt veelal terug in de kleding en in de wereld waarin ze leven. Er zijn nieuwe Barbie outfits in de film te zien, maar ook outfits en Barbies die van vroeger zijn. Zoals Midge, maar ook Allan (een vriend van Ken) en de Mermaid Barbie. Deze Barbie poppen waren vroeger te koop en heel erg populair. De tijd in de Barbie film is modern en speelt zich af in het heden. De Barbie stijl tussen de 60s en de 90s komt er ook in voor. De Barbies waar onze ouders meespeelden toen ze nog een kind waren. Je zal niet veel Barbie poppen zien die zijn uitgekomen na de 90s in de film. Daarbij is de tijd van Barbie tussen de 60s en de 90s wel het meest iconische. In die tijd kwam Barbie tot leven en ontwikkelde ze zich verder door de jaren heen. 

De vrouw achter Barbie

De geschiedenis van Barbie gaat ver terug naar 1959 toen de eerste Barbie pop uitkwam. Ruth Handler is de vrouw achter het Barbie fenomeen en heeft Barbie bedacht. De naam heeft ze te danken aan de dochter van Ruth, Barbara Handler. De zoon van Ruth heet Kenneth en zo kwam de pop Ken tot leven. Ruth Handler wordt niet vergeten in de film. Ze komt als een personage er in terug en deelt een aantal scenes met Barbie. Ann Roth die jarenlang de kostuumontwerper was voor de Barbie poppen heeft ook een plekje in de film gekregen. Voor mij was de film ook een beetje sentimenteel, het gaf mij herinneringen aan de tijd dat ik veel met Barbies speelde. Ik had altijd een paar Barbies die mijn favoriet waren. Dat was een Barbie met echte wimpers, een Barbie waarvan je het hoofd kon verwisselen met een ander hoofd (ja dat klinkt raar hé, hahaha) en de Mermaid Barbie. Van de Ken poppen had ik er ongeveer drie en meestal waren ze de man van Barbie die naar hun werk gingen en thuis kwamen voor het eten. Mijn Barbies beleefde altijd veel avonturen, zo speelde ik altijd dat ze een model was of dat ze een eigen bedrijf startte en modeontwerper was. Dat Ken niet zo'n grote rol speelt in Barbies leven komt ook naar voren in de film, hij ontdekt hoe de echte wereld in elkaar zit en maakt daar gebruik van. 

De Barbie film is meer dan alleen over Barbie en haar leven. Het heeft veel meer betekenis en boodschappen die naar voren komen in de film. De creativiteit van Greta Gerwig komt naar voren. Dus..... Dance The Night Away met de nieuwste Barbie film! Te zien in de bioscoop. Ik ben benieuwd welk streamingdienst deze film in de toekomt een thuis zal geven :).

Bekijk de film bij jouw plaatselijke bioscoop of filmhuis!

The Barbie dolls van de film: https://www.amazon.nl/s?k=barbie+the+movie&__mk_nl_NL=ÅMÅŽÕÑ&crid=H797WYPPJBZI&sprefix=barbie+the+movie%2Caps%2C102&ref=nb_sb_noss_1 

Barbie The Album: https://www.barbiethealbum.com 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Triptiagex
2 maanden geleden

Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. An excellent read. I will certainly be back.

Jeremytrive
een maand geleden

Get the latest news, breaking news, sports, entertainment, weather and traffic, as well as national and international news, from the postgazettenewstoday

https://www.postgazettenewstoday.com/