Something from Tiffany's

Gepubliceerd op 22 juli 2023 om 12:00

Wanneer Ethan en Gary allebei een sieraad bij Tiffany's kopen voor hun vriendin, heeft dit een andere wending. De sieraden worden omgewisseld. Het lot brengt Ethan en Rachel bij elkaar. De ware liefde is dichterbij dan ze denken.

Directed by: Daryl Wein

Screenplay by: Tamara Chestna

Cast: Zoey Deutch 

           Kendrick Sampson

           Ray Nicholson

           Shay Mitchell

Based on: Something from Tiffany's by Melissa Hill

De ware liefde is dichterbij dan ze denken

Ethan is van plan om zijn vriendin Vanessa ten huwelijk te vragen, hij koopt een ring bij het welbekende juwelier Tiffany's. Gary koopt als kerstcadeau een paar oorbellen voor zijn vriendin Rachel. Als Gary naar buiten loopt wordt hij geraakt door een auto. Ethan checkt of alles goed is met hem. Een paar dagen later gaan Ethan en zijn dochter, Gary bezoeken in het ziekenhuis. Daar ontmoeten ze zijn vriendin Rachel. Ethan en Rachel worden hierdoor bevriend en ze krijgen een goede klik.

Het is kerst, Ethan geeft zijn cadeau van Tiffany's aan Vanessa en Gary aan die van Rachel. Dan blijkt dat ze allebei de verkeerde cadeau hebben. Rachel heeft de ring gekregen en Vanessa de oorbellen. Gary speelt het spel mee en vraagt op dat moment Rachel ten huwelijk. Ethan probeert de ring terug te krijgen, maar dit gaat niet zo gemakkelijk. Hij ziet dat Rachel de ring om heeft en wil haar hart niet breken. Totdat het verhaal een hele andere wending krijgt en het lot Ethan en Rachel dichterbij elkaar brengt. De ware liefde is dichterbij dan ze denken. 

Een andere wending

Deze film is dus een kerstfilm, in eerste instantie leek dat niet zo. Het is niet echt een kerstverhaal, wel super romantisch; maar de film is in de stijl van kerst. Er is een kerstmarkt, het sneeuwt, ze vieren kerst en nieuwjaar. Deze film deed mij een beetje denken aan de Hallmark films. Het heeft dezelfde stijl, twee mensen die elkaar ontmoeten, hebben beiden al een partner, maar vinden elkaar toch leuker etc. Alleen kreeg het verhaal een hele andere wending halverwege de film. Dat verwacht je niet als kijker. Daardoor was er meer sensatie en werd het verhaal interessanter. 

Een originele film

Het verhaal is een origineel idee, twee mensen die een sieraad kopen voor hun vriendin en vervolgens zijn de sieraden omgewisseld. De scene waarbij ze ontdekken dat de sieraad is verwisseld was geniaal om te zien, de humor is niet te missen in de film. Deze scene had ik gezien op TikTok en was eigenlijk de reden dat ik de film wilde zien. Mijn verwachtingen waren eigenlijk dat Ethan verliefd werd op Rachel en Gary op Vanessa. Toch liep het verhaal anders, wat je niet verwacht. Something from Tiffany's is een feel-good film met een romantische stijl. Zeker een aanrader om te kijken en ook tijdens de kerst :). 

De film kijken: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.d4cc1fb9-a4b4-4c64-9588-4663effe2afb?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

Het boek van Melissa Hill aanschaffen: https://libris.nl/boek?authortitle=hill-melissa/something-from-tiffany-s--9781399707428 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.