Bluey

Gepubliceerd op 17 juni 2023 om 11:00

De kinderserie Bluey gaat over een jonge Heeler puppy die houdt van spelen. Elke aflevering laat de creativiteit en de fantasie van Bluey en haar zus Bingo zien. Deze serie leert niet alleen kinderen veel over verschillende onderwerpen, maar ook jongeren en volwassenen.

Created by: Joe Brumm

Written by: Joe Brumm

Voices of: David McCormack

                   Melanie Zanetti

Leerzaam

Bluey beleeft samen met haar Heeler familie spannende avonturen. Elke keer vindt ze een manier om zich te vermaken. Zelfs in de kleinste dingen. Bluey speelt graag met haar jongere zus Bingo, vriendjes en haar ouders. Ze leert elke keer tijdens het spelen iets nieuws. Zoals delen, geduldig zijn of zelfs omgaan met verlies.

Deze show is voor kinderen gemaakt, maar jongeren en volwassenen kijken het ook graag. Je kent het misschien wel van TikTok. Daar zijn veel video’s van Bluey te vinden. Zo zijn er veel TikToks over de mooie levenslessen uit de show. Kinderen leren er veel van en zelfs ouders die ook naar de serie kijken leren ervan.

Schets het beeld van een gezin

De personages zijn schattig en zijn verschillende hondenrassen. Zo zijn Bluey en haar familie Heeler honden; maar er komen ook personages in voor die een dalmatiër, labrador of een beagle zijn. Bluey heeft een rijk aan fantasie en veel creativiteit. Af en toe wil ze haar zin, maar dat heeft elk kind wel af en toe. Deze show laat dan ook zien hoe kinderen zijn en schets het beeld van een gezin.

De personages leven net zoals mensen, ze moeten naar school, naar hun werk en eten het voedsel wat wij ook eten. Toch zijn er ook bepaalde dingen in de serie wat een hond doet. Zo dragen de jongere puppy’s een hondenkap als ze moeten stoppen met duimen en lopen ze op vier poten. Als je de serie kijkt krijg je ongetwijfeld een favoriet. Zo is muffin, het nichtje van Bluey en Bingo, een groot favoriet bij fans van de show.

Opgelet, je wordt een fan!

Ouders opgelet, je kind wordt waarschijnlijk een groot fan van Bluey eenmaal als ze het zien. Dus bereid je maar al voor op het wel bekende deuntje van de intro. Die krijg je nog wel zo’n honderd keer te horen. Bluey is een interessante serie voor jong en oud waar je veel van leert. Te zien op Disney+

De serie kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/series/bluey/1xy9TAOQ0M3r?distributionPartner=google 

Trailer