Why Women Kill

Gepubliceerd op 3 juni 2023 om 11:00

In Why Women Kill volgen we drie vrouwen in verschillende tijdperken en hun perfecte leven.... Nou zo perfect is het niet als ze erachter komen wat hun partner gedaan heeft. Deze serie zit vol humor en spanning, het geeft antwoord op die ene vraag, Why do Women Kill?

Created by: Marc Cherry

Cast: Ginnifer Goodwin 

          Lucy Liu

          Kirby Howell-Baptiste

Het verhaal

We zijn in het jaar 1963, Beth Ann en haar man zijn net verhuisd. Ze leiden een gelukkig leven als ze er achter komt dat hij vreemd gaat. Het moment dat ze de vrouw, waarmee hij vreemd gaat, wil confronteren bedenkt Beth Ann zich en worden ze vriendinnen. Beth Ann probeert erachter te komen waarom haar man vreemd gaat en zal er alles aan doen om hem terug te winnen, totdat ze ontdekt wat hij heeft gedaan. Het verleden komt terug en Beth Ann zal haar man laten boeten voor zijn daden. 

De tweede vrouw is Simone die er altijd goed uitziet, ze is getrouwd met Karl. Ze wonen in een groot prachtig huis in het jaar 1984. Tijdens een feestje bij hun thuis ontdekt ze dat Karl op mannen valt. Ze voelt zich bedrogen en probeert hem uit het huis te krijgen. Karl chanteert haar en ze blijven getrouwd. Simone krijgt een relatie met de buurjongen en blijft voorlopig met Karl getrouwd. Wanneer het plotseling niet goed gaat met Karl bedenkt Simone zich en moet ze een belangrijke keuze maken. 

Het laatste jaar waar we naar toe gaan is 2019, Taylor en haar man Eli wonen samen. Zij is een hardwerkende advocaat en hij zit altijd thuis. De twee hebben een open huwelijk. Op een avond komt de vriendin van Taylor genaamd Jade bij hun intrekken voor een paar nachten. Eli wordt verliefd op Jade en ze kiezen ervoor om met zijn drieën samen te wonen. Eli is van beroep scriptschrijver en houdt zich bezig met een script. Om goed te kunnen schrijven geeft Jade hem pillen, hier raakt hij verslaafd aan. De spanning tussen het drietal loopt op. Taylor weet niet of deze relatie op deze manier gaat werken, Jade heeft namelijk hele andere plannen. 

Interessant gemaakt 

Deze serie is op een hele interessante en kunstzinnige manier gemaakt. De eerste aflevering begint met de personen die zijn overleden (zo lijkt het). Ze zijn in wit verkleed en praten tegen de kijker. Daarna krijgen we de introducties van de vrouwen uit de drie verschillende tijdperken, 1963, 1984 en 2019. Meteen is het voor de kijker al duidelijk wat de oorzaak is en waardoor de mannen hoogstwaarschijnlijk aan komen te overlijden. Het aparte is, dat je in het begin al gelijk vermoedens heb als kijker waarom de vrouw haar man dood. Toch lopen de verhalen net even anders en zal je als kijker versteld staan wat de echte reden is.  

De locaties en plekken waar de personages heen gaan zijn hetzelfde, maar dan in een andere tijd en stijl. De drie vrouwen wonen in hetzelfde huis, maar dan in een ander jaar. Zo krijgen we ook verschillende stijlen te zien wat toen in de mode was in die tijd. De tijd van 1963 waarin we het leven van Beth Ann volgden was mijn favoriet. Dat verhaal was heel spannend en zo goed doordacht. Beste vriendinnen worden met de minnares van je man? Hoe verzin je het. 

Een derde persoon in het verhaal

In de serie volgen we het leven van Beth Ann, Simone en Taylor. Bij het verhaal van Taylor vond ik meer dat haar man Eli de hoofdpersonage was. Alle personages verschillen van elkaar net zoals hun partner. Eli en Karl, de man van Simone, houden oprecht van hun vrouw. Dat kwam ook heel duidelijk over. De man van Beth Ann, tja die had weinig interesse en ook veel geheimen. Bij elke vrouw en hun partner was er een derde persoon in het verhaal. Die invloed had op hun acties en hoe het verhaal zal eindigen. De serie is komisch en apart, je ziet zo iets niet vaak voorbij komen. Het geeft antwoord op die ene vraag, Why do Women kill? Het einde was heel interessant, op een gegeven moment worden de drie tijdperken samengevoegd en loopt het gelijk. Als je het ziet snap je wel wat ik bedoel ;). Why Women Kill is te zien op SkyShowtime en raad ik zeer zeker aan om te gaan kijken!

De serie kijken: https://www.skyshowtime.com/nl/stream/tv/why-women-kill/75e6aedc-9b7c-3c6e-966b-94bb80238065 

Te bekijken op Videoland: https://v2.videoland.com/why-women-kill-p_380 

Trailer