Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Gepubliceerd op 26 mei 2023 om 11:00

Onze iconische koningin uit Bridgerton heeft een eigen serie. Hoe is ze eigenlijk de koningin van Engeland geworden? Wat voor persoon zit er achter deze pittige tante, zoals we haar allemaal kennen? Ga mee in een historisch avontuur over liefde en vriendschap met Queen Charlotte: A Bridgerton Story 

Created by: Shonda Rhimes 

Directed by: Tom Verica

Cast: India Amarteifio 

          Corey Mylchreest

          Arsema Thomas 

          Golda Rosheuvel

Een koninklijk verhaal

De eigenwijze Charlotte moet trouwen, maar dat wil ze niet. Haar broer heeft een huwelijkscontract gesloten en Charlotte zal moeten trouwen met de voormalige koning van Engeland. Als ze aankomen bij het paleis wordt ze met open armen ontvangen door de moeder van de koning, dus niet! Hun eerste gesprek loopt al uit op geen goede klik. Op de dag van de trouwerij probeert Charlotte te vluchten. In de koninklijke tuinen ontmoet ze George de koning. Na hun gesprek besluit Charlotte met hem te trouwen. Na de trouwerij gaan ze samen naar hun nieuwe paleis. Echter laat hij Charlotte daar alleen achter en verdwijnt George naar zijn paleis in Kew. Na een paar dagen gaat ze George opzoeken, maar dit leid tot een ruzie. Weken lang is Charlotte afgezonderd van de wereld en haar man komt ook niet opdagen. Dan ontmoet ze haar nieuwe hofdame, genaamd Lady Danbury (ja dat lees je goed.) De twee worden goede vriendinnen.

Na weken laat George zich weer zien en ze besluiten te gaan samenwonen. Hun liefde is gecompliceerd maar groeit ook. Iedereen binnen de koninklijke muren vind op dit moment, maar één ding belangrijk. Een nieuwe generatie die de kroon kan overnemen. Opeens is George de laatste tijd niet helemaal zichzelf en Charlotte vraagt zich af hoe dit komt. We spoelen vooruit door de tijd naar het heden. Charlotte is nog steeds de koningin van Engeland, maar waar is George? De koningin heeft een probleem, want er zijn geen kleinkinderen die de troon zou kunnen overnemen. De taak aan Charlotte om dit op te lossen.

Veel karakterontwikkeling

India Amarteifio zet de jongere Queen Charlotte onwijs goed neer. Charlotte is eigenwijs, maar heeft ook een liefdevolle hart en geeft om anderen. Haar jongere versie en oudere versie komen goed overeen. Meestal is het moeilijk om een jongere versie van een karakter neer te zetten die zich al zo veel heeft ontwikkelt. Dat de jongere versie van Charlotte dan ook nog eens lijkt op de volwassenen versie, zou helemaal top zijn. Dit heeft India zeer goed gedaan. Queen Charlotte is zeker een mega iconische karakter, vanaf seizoen één al. Waarom is de Charlotte die wij kennen zo een pittige dame? In de Bridgerton series ontdekte we niet veel van haar, we kwamen er wel achter dat er nog een koning was. Hier zijn we dan eindelijk, met haar eigen verhaal. Door het kijken van deze serie leer je Charlotte veel beter kennen en kijk je anders naar haar. Daarnaast zijn er nog meer terugkerende karakters uit Bridgerton die we beter leren kennen. Zo komen de jongere Lady Danbury en Violet Bridgerton er in voor. Lady Danbury had een moeilijke tijd en kreeg een interessante relatie met de vader van Violet. De jongere versies van deze drie iconische vrouwen zijn goed neergezet en lijken veel op de oudere versies uit de Bridgerton series.

Er is veel karakterontwikkeling en we komen ook dingen te weten over Charlotte die we nog niet wisten. Ze heeft een broer en haar eigen kinderen. Toen ik voor het eerst haar eigen kinderen zag stond ik mega versteld. Queen Charlotte heeft kinderen??? Dat was een grote verrassing. Ook wordt ze altijd vergezeld door een persoonlijke dienaar in de Bridgerton series. Deze dienaar heet Brimsley, over hem komen we ook veel te weten. Wat ik zo mooi vond dit keer, was dat de karakterontwikkelingen zichtbaar werden gemaakt door handelingen. Er wordt dan niet gepraat, maar gebruik gemaakt van handelingen, lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Een interessante manier van film maken. 

De echte Queen Charlotte

Zoals altijd kunnen we de moderne/klassieke muziek verwachten in Bridgerton. Dit keer was dat ook het geval en waren er zeker weer liedjes van bekende artiesten in een klassieke stijl te horen. Zoals, Alicia Keys met 'If Ain't Got You'; dat was mijn favoriet! Ondanks dat dit een hele goede serie was, waren er ook wat mindere leuke scenes in. De Queen Charlotte heeft dus echt bestaan en King George de derde van Engeland ook. Deels zijn de karakters en handelingen naar mijn mening ook echt en waargebeurd vroeger. Natuurlijk niet de specifieke verhaallijnen of handelingen; maar zo had de echte Queen Charlotte ook een Pomeriaan als huisdier. Zij en George hebben ook VEEL kinderen groot gebracht. 

Queen Charlotte: A Bridgerton Story was een goede serie. Ik heb er zeker van genoten. Elke keer lijkt een nieuwe serie of seizoen van Bridgerton te verbeteren; meer mooie liefde en vriendschap. Deze serie raad ik zeker aan om te kijken als je van kostuumdrama, liefde en een beetje spanning houdt :). Wat vond jij van de serie? En wellicht, laten we hopen op misschien een tweede seizoen?

De serie kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81476183?source=35

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.