Grease: Rise of the Pink Ladies

Gepubliceerd op 7 mei 2023 om 15:00

Na meer dan 40 jaar is Grease terug, maar dan met een compleet nieuw verhaal, The Rise of the Pink Ladies. Ga mee op avontuur met vier meiden die hun eigen iconische groep vormen, want hoe zijn de Pink Ladies eigenlijk ontstaan?

Created By: Annabel Oakes

Cast: Marisa Davila 

          Cheyenne Isabel Wells

          Ari Notartomaso

          Tricia Fukuhara

Based on: Grease by Jim Jacobs and Warren Casey"

We're Gonna Rule the School

Jane begint haar nieuwe schooljaar op Rydell High. Ze is verliefd op Buddy en hij ook op haar. Tijdens een avond in het Drive-in theater worden ze samen betrapt. De volgende dag weet iedereen het wat Jane heeft gedaan en ze wordt hiermee voor schut gezet. Jane doet mee met de verkiezingen om schoolvoorzitter te worden, maar hier doet Buddy ook aan mee. Drie andere meiden genaamd, Olivia, Nancy en Cynthia vinden het moeilijk om hun weg te vinden op Rydell High. Ze voegen zich bij Jane om haar te helpen met de verkiezingen. Samen vormen de meiden een groep en noemen ze zichzelf de Pink Ladies. Samen proberen ze de verkiezingen te winnen en om Rydell High voorgoed te veranderen. 

Na zoveel jaar terug

Wie had dat gedacht dat Grease ooit nog na zoveel jaar terug zou komen. Toen ik voor het eerst de originele film zag was ik ongveer vijf jaar oud, vrij jong dus. De liefde voor musicals starte toen bij mij. De originele film was geweldig en ik werd een fan van Grease. Nu zijn we zoveel jaar verder en is er een nieuwe serie, Grease: Rise of the Pink Ladies. Hoe zijn de Pink Ladies ontstaan? Deze serie speelt zich vier jaar voor de originele film af. We volgen het leven van Jane en haar vriendinnen op Rydell High. 

Mijn verwachtingen over deze serie waren gemixt, nadat Grease 2 uitkwam werd deze door vele niet zo goed bevallen. Zelf vond ik de originele film ook beter dan het tweede deel. Het lied Score Tonight was zeker goed en ook Grease-waardig. Zou deze nieuwe Grease serie dan ook wat zijn? Na het bekijken van de trailer gaf het wel al wat hoop. Rond de tijd dat het uitkwam was Social Media vol met video's van de nieuwe serie. Na het kijken is wat ik je kan vertellen, Grease: The Rise of the Pink Ladies is geweldig!

Veel details

Waarom deze serie zo goed is, zit in het verhaal; het is origineel. We krijgen te weten hoe de Pink Ladies zijn ontstaan. Daarbij ontmoeten we ook de eerste T-Birds en hoe de jongens een rol spelen in het leven van de Pink Ladies. De vier meiden hebben kenmerkende eigenschappen van de originele Pink Ladies. Een van de personages heet Olivia, dit is voor mij een verwijzing naar de enige echte Olivia Newton-John. Of dit ook de bedoeling was van de maker? Natuurlijk lijkt het wel dat dit een verwijzing is en zo de echte Sandy nog wordt herdacht. Zo zijn er nog veel meer details van de originele film in deze serie terug te vinden. Welke heb jij allemaal ontdekt?

Voor deze serie zijn er compleet nieuwe liedjes geschreven. Ze hebben wel "Grease is the Word" er in gelaten als openingslied, maar waarom ook niet. Dat was bij Grease de film ook en zo werd elk personage geïntroduceerd. In deze serie wordt dat precies hetzelfde gedaan en krijgen we de meeste karakters van de show al te ontmoeten. Wat een goede zang-stemmen hebben de acteurs, zo zuiver en mooi. De liedjes hebben zeker de Grease style van vroeger, maar ook wel iets weg van de muziek stijlen die we tegenwoordig luisteren in het heden.

Het kijken waard!

Grease: Rise of the Pink Ladies is te zien op SkyShowtime. Er zijn al een aantal afleveringen te zien. In totaal komen er tien afleveringen. Er is super veel karakterontwikkeling. Het gaat niet alleen over de Pink Ladies, maar ook over andere studenten en hoe ze zich door de afleveringen ontwikkelen, nieuwe vriendschappen maken en verliefd worden. Als je je afvraagt waar zijn de originele Pink Ladies of Danny en Sandy? Don't worry, want er zijn een paar originele karakters die er ook in voorkomen. Hoe cool is dat! Grease: Rise of the Pink Ladies is het kijken zeker waard!

De serie kijken: https://www.skyshowtime.com/nl?lid=wycodr8y54th&Market=NL&LoB=SST&Channel=SEA&Platform=GAD&Mobj=MULTI&Campaign_Name=Launch&Campaign_ID=NA&Placement_ID=NA&Creative_ID=NA&gclid=Cj0KCQjwmN2iBhCrARIsAG_G2i73oVCiI-lZDqOcfgGlBqig_1cquh4k4ftSpWmEfOj8mFryClmgqCoaAoXzEALw_wcB&gclsrc=aw.ds 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.