The School for Good and Evil

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 11:00

Ga mee in een magisch sprookje; Agatha en Sophie hebben een normale saai leven in Gavaldon. Dit veranderd al snel als ze naar een school worden gestuurd waar ze worden opgeleid als een sprookjesfiguur. 

Directed by: Paul Feig

Screenplay by: Paul Feig 

                             David Magee 

Cast: Sofia Wylie 

          Sophia Anne Caruso 

          Kerry Washington 

          Charlize Theron

Based on: The School for Good and Evil by Soman Chainani

Het verhaal

In het kleine dorpje wonen de goede vriendinnen Agatha en Sophie. Allebei worden ze raar gevonden en hebben ze niet veel vrienden; dat maakt voor hun niks uit want ze hebben elkaar. De boekenwinkel in het dorp krijgt boeken van een onbekende afzender. De eigenaar beweert dat het een school is waar kinderen worden opgeleid tot sprookjesfiguur. Agatha vind het maar onzin, maar Sophie gelooft hier echter in en zal er alles aan doen om naar deze school te gaan. S'nachts wordt Sophie meegenomen door een mysterieuze schaduw. Agatha houdt Sophie tegen, dit gaat echter mis en beide worden meegenomen door een reusachtige vogel. De vogel neemt ze mee naar de school voor goed en kwaad. Zodra Sophie haar mooie toekomst al ziet bij de afdeling goed; wordt ze naar de afdeling kwaad toegestuurd en Agatha naar goed. Klopt dit wel? 

Kostuums geeft karakter

De kostuums zijn prachtig, zowel als die van de immers en de nimmers. Er is veel afwisseling qua kostuums. De film krijgt daardoor meer karakter. Sophie kreeg al snel een upgrade. Ze was niet meer de mooie prinses, maar veranderde in een stralende koningin. Ze probeerde samen met Agatha het hart van een knappe prins genaamd Tedros te veroveren.

Agatha en Sophie verschillen veel, maar ze zijn beste vriendinnen. Helaas door de liefde wordt hun relatie minder sterk. Agatha wil heel graag naar huis en probeert Sophie hiervan te overtuigen. Alleen heeft Sophie andere plannen. Agatha komt erachter hoe de school echt is en dat het allemaal niet zo mooi en leuk lijkt als wat er verteld wordt. Ze zegt dat niemand puur goed of kwaad is; echter is zij puur goed.

Waar zijn Castor en Pollux?

Ze zeggen altijd het boek is beter dan de film. In dit geval hebben beide zijn goede en slechte punten. Het boek was heel duister en de handelingen waren een beetje raar. In de film hebben ze deze handelingen eruit gelaten. Er zijn eigenlijk te veel handelingen eruit gelaten die in het boek belangrijk waren. Tegelijkertijd is het originele verhaal verdraaid in de film en is dit een groot verschil geworden vergeleken met het boek.

Er zijn ook 2 personages uit het verhaal gehaald. Castor en Pollux de tweekoppige hond. De een goed en de ander kwaad. Castor en Pollux zijn een belangrijk onderdeel in het boek. Ze maken het verhaal magischer. Waarom er nou voor gekozen is om deze personages eruit te laten is een raadsel. Harry Potter heeft een drie koppige hond. Waarom kan een twee koppige hond dan niet?

Wat zeker niet te missen was in de film waren de elfjes en de wolven. Daarvoor is dus wel gekozen. De elfjes en de wolven dienen als een soort soldaten voor beide afdelingen. Er zijn best wat visuele effecten gebruikt, de wolven zijn pakken waar de acteurs inzitten. Je zou eerder denken dat het geanimeerd is, maar de wolven waren dus werkelijk tot leven gekomen.

Voor jong en oud

The School for Good and Evil is een magische film. Het trekt een groot publiek, zowel jong als oud. Ga mee op avontuur naar een magische school, waaruit blijkt dat niet alles zo mooi is. The School for Good and Evil is te zien op Netflix.

Film kijken: https://www.netflix.com/nl/title/80218885?source=35 

Trailer: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.