Wednesday - Seizoen 1

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 11:00

De meeste hebben het wel al gezien op Netflix of anders op Social Media. De nieuwste serie binnen de Addams Family franchise. Dit keer staat dochter Wednewsday in de schijnwerpers. Ze wordt naar een school gestuurd voor jongeren die zichzelf de outcasts noemen. Natuurlijk sinds Wednesday gearriveerd is gebeuren er rare dingen.

Directed by: Tim Burton 

                        Gandja Monteiro 

                        James Marshall

Created by: Alfred Gough 

                       Miles Millar 

Cast: Jenna Ortega 

          Gwendoline Christie

          Christina Ricci

          Emma Myers

Based on: The Addams Family characters by Charles Addams

Disclaimer: Deze serie bevat handelingen die voor sommige kijkers schokkend kunnen zijn. Let altijd op de kijkwijzer! 

A spooky story

Wednesday is geschorst door haar huidige school, omdat ze piranha's in een zwembad heft losgelaten waar studenten in zaten. Ze wordt naar Nevermore gestuurd, de school for outcasts. Deze studenten bestaan uit weerwolven, sirenen, gorgonen en nog veel meer bijzonderlijke wezens. Wednesday wordt bij Enid Sinclair op de kamer gezet. Een vrolijk meisje met een heel tegenovergesteld karakter dan Wednesday. Sinds Wednesday gearriveerd is gebeuren er aparte dingen. Ze krijgt visioenen van andere leerlingen. Daaruit blijkt dat er een onbekend wezen steeds mensen dood maakt. Wednesday gaat op onderzoek uit. Ze verdenkt haar klasgenoten en heeft zo haar eigen manieren om het op te lossen. Echter is het monster dichterbij dan ze denkt. 

Personages

Wie had dat gedacht een serie over Wednesday Addams. Ze wordt naar een kostschool gestuurd waar ze met soortgelijken zit en het tienerleven verkent; nou ja, Tim Burtons eigenzinnige duistere versie van dat. Zo maakt Wednesday ook kennis met de liefde. De Xavier Thorne en Tyler Galpin tonen beide gevoelens naar Wednesday. Daarnaast maakt Wednesday ook nieuwe vriendschappen met de vrolijke Enid Sinclair en Eugene Otinger; al toont Wednesday weinig interesse. Jenna Ortega speelt de rol van de iconische Wednesday. Daarnaast spelen Catherine Zeta-Jones en Luis Guzmán haar ouders. Ook spelen er acteurs in mee die ikzelf nog niet kon; zoals Emma Myers (Enid Sinclair) en Percy Hynes White (Xavier Thorne).

Het acteerwerk is waanzinnig goed. Christina Ricci die de rol Wednesday speelde in 1991 heeft ook een rol gekregen in deze serie. Ze speelt de roodharige Marilyn Thornhill. Haar personage had nog een grote rol in de serie, dat had ik niet verwacht. Christina en Jenna delen best wat scenes samen. Marilyn Thornhill is een belangrijk persoon binnen het verhaal van de serie. Net zoals de rest van de personages. Ze ontwikkelen zich en als kijker leer je ze beter kennen. Dan krijg je ook zeker een favoriet. Mijn favorieten zijn Enid Sinclair en Xavier Thorne. Enid is een heeeeeeeellll vrolijke tiener en Xavier is een wonderbaarlijke schilder. Zijn schilderijen komen echt tot leven. 

Een nieuwe Wednesday

De serie brak een record voor het aantal uren in één week dat naar de show werd gekeken. Het is duidelijk dat de binge-waardige show ongelooflijk is, maar dat geldt ook voor de kostuums. Voor de Netflix-show schakelde Tim Burton de kostuumontwerper Colleen Atwood in om de outfits samen te stellen. Na jaren is Wednesday niet veel veranderd. We kennen Wednesday ook alleen maar met een jurkje en vlechtjes. In de serie verandert dit echter en krijgen we een nieuwe Wednesday te zien met nieuwe outfits. Zo draagt ze een lange zwarte jurk tijdens een feest voor de hele school (zie foto hierboven). 

De iconische snap

The Addams Family theme song zit er dit keer niet in. Voor Wednesday is er een nieuwe theme song gemaakt wat veel lijkt op het Addams Family lied. De iconische snap met de vingers zijn de makers zeker niet vergeten en komt er ook in terug. De serie is heel erg spannend en elke seconde is zeker niet saai. Er gebeurt heel veel in dit eerste seizoen. De serie wordt ook vergezeld door Thing, de trouwe hand van de familie en oom Lester. Wat blijkbaar de favoriete oom is van Wednesday; als je de serie ziet snap je wel wat ik bedoel. Persoonlijk ben ik nooit fan geweest van The Addams Family, het was niet mijn smaak. Wednesday daarentegen was waanzinnig goed en ik vond het zelfs jammer dat het af was. Hoewel de serie niet heel eng was, gebeurde er af en toe wel handelingen die apart waren. Het is dus niet eng, maar apart en ook wel kunstzinnig. Wednesday is te zien op Netflix. Nu afwachten voor seizoen 2, hopelijk dit jaar nog. Wat denk jij? 

De serie kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81231974?source=35 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.