Spencer

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 15:00

Diana was een prinses geliefd bij vele mensen; Spencer gaat over Diana die een kerstweekend bij de koninklijke familie van Engeland spendeert. Ze verliest de grip op de realiteit en wordt vergezeld door een vrouw uit het verleden.  

Directed by: Pablo Larrain 

Written by: Steven Knight 

Cast: Kristen Stewart 

          Timothy Spall 

          Jack Farthing 

          Sean Harris

Het kerstweekend

Diana gaat naar het Koninklijk huis voor het kerstweekend. Onderweg is Diana verdwaald en weet ze niet waar ze heen moet. Ze komt de kok Darren tegen die haar helpt met de weg. Diana komt veel te laat aan bij het Koninklijk huis. Iedereen is al begonnen aan het feestmaal en de kerstcadeautjes. Diana gaat pas heen als iedereen al naar bed is. Ze heeft parels van Charles gekregen, maar die heeft hij ook aan een ander iemand gegeven (ik denk dat we wel kunnen raden wie). Diana leest een boek van Anne Boleyn die de 2e vrouw was van Henry VIII in 1533. Zij werd beschuldigd van overspel waardoor ze werd geëxecuteerd. Diana stort haar hart uit bij Maggie haar persoonlijke hulp over hoe ze zich voelt. Ze krijgt langzaam steeds meer visioenen van Anne Boleyn te zien. Diana richt zich op haar kinderen, maar ook die hebben door dat het slecht gaat met hun moeder. Diana zoekt een weg om zich weer thuis te voelen. 

Sterke vrouw

Diana was een persoon die je niet snel kapot kon maken, ze hield zich sterk en deed wat ze wil. Van binnen ging ze echter kapot en dat beeld kregen we in deze film heel goed te zien. Ze had haar eigen problemen, zoals niet eten. Haar zoon William zag haar verslechteren en maakte zich ook echt druk om zijn moeder. Deze film was niks voor mij, ik heb leukere films over Diana gezien waar ze wat vrolijker was, maar wel nog steeds haar problemen had met zichzelf en het huwelijk. Het eerste halfuur in de film gebeurde er vooral weinig en voor mij kwam het allemaal depressief en negatief over. Ik snap het, Diana heeft nou eenmaal geen leuke tijd gehad en geen goed huwelijk; maar deze film voelde echter een beetje onnodig.

Anne Boleyn vergezelde het verhaal, dit vond ik een interessante keuze. Anne Boleyn heeft ook geen leuke tijd gehad en zo krijgen we ook weer meer over haar te leren. Anne was de 2e vrouw van Henry VIII (misschien zegt de musical SIX je wat?). Zij kon hem geen zoon geven en ze was ervan beschuldigt dat ze aan overspel, hekserij en incest deed; daardoor is ze onthoofd. Henry VIII had toen weer een nieuwe vrouw en dat was Jane Seymour. Zo kan je Diana en Anne Boleyn beschouwen dat ze veel gemeen met elkaar hadden. Beiden een vreselijk huwelijk en er was een andere vrouw in beeld. Toch vind Diana troost bij haar kinderen en bij haar geliefden; zoals Maggie waar ze een goede band mee kreeg. Spencer is te zien op Amazon Prime. 

Spencer kijken op Amazon Prime: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.43539554-afcb-4dd5-a755-079d5eec7815?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

Spencer kijken op Pathé Thuis: https://www.pathe-thuis.nl/film/30811/spencer 

Trailer