Pinocchio

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 om 15:00

Het beroemde verhaal van een houten pop die tot leven kwam, Pinocchio; nu als een live-action film. Wanneer Pinocchio tot leven komt gaat hij naar school, maar komt dan al snel in de handen van Stromboli terecht en wordt Pinocchio gebruikt om er geld mee te verdienen. 

Directed by: Robert Zemeckis 

Screenplay by: Robert Zemeckis

                             Chris Weitz

Cast: Tom Hanks

           Benjamin Evan Ainsworth 

           Joseph Gordon-Levitt

           Keegan-Michael Key 

Het verhaal 

Geppetto maakt een jongen van hout en noemt hem Pinocchio, als Geppetto wil gaan slapen ziet hij een stralende ster uit zijn raam in de hemel schijnen. Hij doet een wens. Pinocchio wordt een jongen en Geppetto straalt van blijdschap dat hij is gezegend met een levende echte Pinocchio. De eerste schooldag voor Pinocchio is aangebroken, onderweg komt hij Honest John en Gideon tegen die hem vertellen dat hij beroemd kan worden. Japie Krekel redt Pinocchio net op tijd uit de handen van de vos en zijn handlanger, hij stuurt hem naar school. Bij school wordt Pinocchio niet binnengelaten, omdat hij een pop van hout is. Honest John en Gideon nemen hem mee naar Stromboli waar Pinocchio wordt gebruikt om te dansen. Geppetto wacht op Pinocchio totdat hij thuiskomt van school, maar na vele uren komt Pinocchio niet  thuis. Geppetto gaat samen met Figaro en zijn vis Cleo, Pinocchio zoeken. 

Nieuwe personages

Deze film is letterlijk een replica van de originele film, op een kleine aanpassingen na. Japie verwelkomt de kijker met het verhaal en we beginnen gelijk bij Geppetto die Pinocchio maakt. Geppetto wordt gespeeld door Tom Hanks, maar de personages is letterlijk een kopie van de originele film. Meestal is bij een live-action film een personage net iets anders; bijvoorbeeld het haar of de kleding die ze dragen. Dit was ik totaal niet gewend, maar Geppetto, Pinocchio, Figaro en Cleo zijn zo uit de originele film naar deze film verhuisd. De fee was dan heel anders en veel magischer; Honest John en Gideon waren ook net even iets anders dan in de originele film. Het verhaal voelde wel onrealistisch, dat het daar heel normaal was om een vos en een kat door de straten te zien rennen. Dat is natuurlijk het fantasie van een film. We hebben ook twee nieuwe personages, Fabiana en Sabiana. Fabiana werkt voor Stromboli; ze was een balletdanseres, maar kreeg een beenblessure waardoor ze niet meer kon dansen. Sabiana is de pop van Fabiana en wordt gebruikt voor de shows van Stromboli. Sabiana kreeg een speciale relatie met Pinocchio, zo voelde hij zich niet meer alleen. Dit vond ik een interessante toevoeging aan de film. 

Zeemonster uit de tijd van de dino's

Geppetto heeft geen familie en ook niet zoveel vrienden, hij heeft Cleo, Figaro en Pinocchio. Figaro was zo schattig, het was eerder een kitten dan een kat in de film. Cleo en Figaro gaan overal mee naar toe waar Geppetto gaat. Naast Figaro en Cleo had Geppetto ook een goede band met een meeuw genaamd Sofia. Zij was ook een nieuw personage in deze film. De klokken van Geppetto waren heel speciaal en werden ook in beeld gebracht. Elke klok was in een stijl van een andere Disney film; zoals, Dumbo of Doornroosje. Zo'n klok zou ik wel willen hebben :).

Pinocchio kwam ook terecht bij een eiland waar elk kind een ezel werd, dit is net zoals in de originele film. Deze ezels worden verkocht aan de zoutmijn en daar is geen verandering in gekomen in de live-action film; ze worden nog steeds verkocht. Ik had verwacht dat we dit probleem zouden oplossen en dat alle ezels werden gered; maar dat was helaas niet zo. Destijds als kind had ik daar geen vrede mee dat al die kinderen als ezels werden verkocht. We zijn meer dan 80 jaar verder en de ezels worden nog steeds verkocht, jammer. Die Moby-Dick walvis was juist enger geworden en leek eerder op een zeemonster die terug was gekomen uit de tijd van de dino's. Hahaha, de walvis heet Monstro; maar oogde liever in de originele film dan in deze. Als ik eerlijk ben vond ik de originele film mooier en spannender dan de live-action film. Toch is het jammer, want ik had best veel verwachtingen van deze live-action film, de trailer was veel magischer. Het was zeker niet een slechte film, de vos en de fee waren juist heel mooi ende nieuwe pop Fabiana was een leuke toevoeging aan het verhaal. 

Pinocchio Kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/pinocchio/5fzcpc295rQn 

Pinocchio uit 1940 kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/pinokkio/3awzEJp1S6xg 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.