Sing 2

Gepubliceerd op 5 oktober 2022 om 11:00

Buster Moon gaat samen met zijn vrienden van het theater een groot avontuur aan, ze proberen om op te treden in het Crystal Tower theater; dat gaat nog niet zo gemakkelijk. De eigenaar Jimmy Crystal heeft een kort lontje en is veel eisend. Buster Moon geeft niet op en zal er alles aan doen om in het theater te kunnen staan samen met zijn vrienden. 

Directed by: Garth Jennings

Written by: Garth Jennings 

Cast: Matthew McConaughey 

           Reese Witherspoon

           Scarlett Johanson

           Taron Egerton

Een muzikaal avontuur

Het theater van Buster Moon wordt gebruikt voor het geven van musicals. Hij wil nog een stap verder gaan en in het bekende Crystal Tower theater staan; Buster en zijn vrienden gaan auditie doen, maar ze worden al snel afgewezen door de eigenaar Jimmy Crystal. Buster verzint een verhaal dat hij Clay Calloway kent en hem kan regelen voor een optreden. Voor Jimmy is dit een goede reden om Buster en zijn vrienden aan te nemen, maar Buster kent Clay helemaal niet. Buster gaat samen met Gunter een musical schrijven en gaat opzoek naar Clay. Rosita heeft de hoofdrol gekregen, maar als ze gaan repeteren moet ze door de lucht zweven met touwen en heeft Rosita plots hoogtevrees. De hoofdrol wordt gegeven aan Porsha, de dochter van Jimmy Crystal. Meena is verliefd geworden op een olifant die buiten het theater ijs verkoopt. Johnny krijgt danslessen wat totaal niet soepel verloopt. De tijd dringt, Buster en Ash gaan opzoek naar Clay Calloway die na de dood van zijn vrouw niet meer gezien is. 

Ontwikkeling

Sing 2 was even leuk als de eerste film, wat heb ik er weer van genoten. De muziek is nooit te missen in Sing, in deze film waren er ook weer liedjes te horen van goede artiesten. Halsey en Bono zijn 2 nieuwe leden van de Sing familie. Halsey is wel bekend onder de meeste van ons, maar Bono misschien nog niet. Daar luisterden mijn ouders vroeger naar toen ze nog 20 waren. Halsey speelde Porsha, de dochter van Jimmy Crystal. Ze heeft net zoals haar vader een kort lontje en als ze kritiek krijgt, schiet dat bij haar in het verkeerde keelgat. Clay gespeeld door Bono, is een eigenwijze leeuw die eigenlijk heel veel verdriet heeft door het verlies van zijn vrouw. Naast Porsha en Clay werd de Sing familie ook vergezeld door een Lynx genaamd Nooshy, zij hielp Johnny met zijn danskunsten. Ook vond ik dat er veel ontwikkeling was in sommige personages, Buster de gepassioneerde koala die grote dromen heeft en ze wil uit laten komen en Meena die voor het eerst vlinders in haar buik heeft. De aanwezigheid van Karen de leguaan is ook niet te missen, ze is liefdevol maar kan ook pittig zijn (hahaha). 

Bijzaken in de film

Wat ik zo mooi vind aan Sing is dat het een grote familie is van alle soorten groot en klein. Ze laten elkaar niet in de steek, houden van elkaar, helpen elkaar en volgen hun dromen. Naast het hoofdverhaal zijn er verschillende bijzaken. Zoals Rosita die het moeilijk heeft dat ze de hoofdrol niet heeft en Nooshy die een speciale band opbouwt met Johnny. Deze bijzaken maakt de film veel vermakelijker om te kijken, ook voor kinderen. Wat ook niet te missen was in Sing 2 waren de audities die in de eerste film ook waren. Sing 2 was leuk om te zien, ik ben benieuwd of er nog een derde deel komt. 

Sing 2 kijken op Amazon Prime: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.f24ad45d-283e-465a-bac9-574cc9f94c50?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

Sing 2 kijken op Pathé  Thuis: https://www.pathe-thuis.nl/film/25451/sing-2 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.