Spirit Untamed

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 17:00

Ga mee op een wild avontuur met Lucky en Spirit. Nadat Lucky verhuisd is naar Miradero om de hele zomer bij haar vader te overnachten, ontmoet ze een wild paard die niet getemd wil worden. Ze noemt het paard Spirit en ze worden beste vrienden; samen gaan ze met Abigail, Pru en hun paarden de kudde van Spirit redden. 

Directed by: Elaine Bogan

Screenplay by: Aury Wallington 

                             Kristin Hahn

Cast: Isabela Merced 

           Marsai Martin 

           Mckenna Grace 

Based on: Spirit: Stallion of the Cimarron by John Fusco 

                    Spirit Riding Free by Aury Wallington

Een wild avontuur 

Lucky woont bij haar tante Cora en haar opa. Ze laat een eekhoorn haar kamer binnen die even later door het hele huis rent. Lucky probeert de eekhoorn te vangen, maar dit gaat mis wanneer al het klaargemaakte eten voor haar opa en zijn visite kapot gaat. Tante Cora heeft besloten om met Lucky samen naar Miradero te gaan; voor het eerst ziet ze in lange tijd haar vader weer terug. Als ze aankomen op station is Lucky's vader nergens te bekennen. Aangekomen bij het huis vinden ze de vader van Lucky. Als Lucky in haar kamer is, ontdekt ze een ingang achter haar kleding kast naar een andere ruimte. Deze ruimte staat vol met de spullen van haar moeder. Ze raakt bevriend met 2 meisjes, genaamd Abigail en Pru; ook ontmoet Lucky een wild paard waar ze bevriend mee raakt en hem Spirit noemt. Haar vader verbiedt het dat Lucky nog iets te maken heeft met paarden, maar Lucky luistert niet en blijft Spirit opzoeken. Spirit laat Lucky kennis maken met zijn kudde; totdat de kudde van Spirit wordt meegenomen door bandieten. Lucky en Spirit gaan samen met Abigail, Pru en hun 2 trouwe paarden een groot avontuur aan om de kudde van Spirit terug te halen. 

Personages veranderd 

Ik ben al mijn hele leven lang fan van Spirit; als klein meisje keek ik altijd de originele film en verbeelde ik me in dat ik op Spirit zat en we samen door de grote grasvelden heen galoppeerden. Aantal jaren later kwam Spirit terug op de buis en werd er een serie gemaakt; Lucky, Spirit en hun wilde avonturen. Toch vond ik de serie en de originele film leukerder dan deze film. Het verhaal was niet slecht, maar ze hebben het verdraaid. In de serie gaat Lucky samen met haar vader en tante naar Miradero verhuizen, in plaats van dat ze haar vader weer voor het eerst in 10 jaar ziet. Zo werd Lucky's vader slecht afgetekend in de film en dat hij ook nog eens zei dat Lucky niks te maken mag hebben met paarden; vanwege één reden. Tante Cora was veel minder streng vergeleken met de serie. Op een gegeven moment droeg ze ook nog eens een broek (hahaha), zo ken ik haar totaal niet en in de serie had ze altijd jurken aan. Het huis van Lucky in Miradero was ook anders; in de serie zit er een hele mooie ronde roze koepel aan. Zulke kleine veranderingen vind ik toch wel jammer. De animatie stijl vond ik wat grof; de serie en de originele film is net wat schattiger. 

Nooit te temmen

Het verhaal is dus anders, maar voor mij maakte dat niet zoveel uit. Het eindige zo dat de originele film het 2e deel lijkt van Spirit. In de serie vond ik dat dus altijd zo raar, want wanneer komt Spirit dan bij die Indiaan en hij had een moeder en een vriendinnetje, genaamd Rain. Deze twee paarden lijken wel op Boomerang en Chica Linda, de paarden van Abigail en Pru. Ik denk dat ze de moeder en vriendin van Spirit dan zo verwerkt hebben als twee nieuwe personages, maar het uiterlijk hetzelfde is gebleven. Door de jaren heen vind ik Spirit een ding voor meiden geworden. De originele film had geen specifieke doelgroep en de serie en de nieuwe film hebben dat overduidelijk wel. Van alle films en de serie blijft het boodschap hetzelfde, je kan Spirit nooit temmen :). 

Spirit Untamed kijken: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.632a9e03-9d9d-4b59-b008-d3756b5e03fe?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

Spirit Untamed op Pathé Thuis kijken: https://www.pathe-thuis.nl/film/34131/spirit-ongetemd 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.