The High Note

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 17:00

Maggie wil het liefst muziek produceren en dat probeert ze door de liedjes van Grace Davis in haar vrije tijd te bewerken. Maggie ontmoet een man die ook zijn eigen muziek maakt en ziet hier een voordeel in; namelijk dat ze zijn muziek mag produceren.  

Directed by: Nisha Ganatra

Written by: Flora Greeson 

Cast: Dakota Johnson 

           Trace Ellis Ross 

           Kelvin Harrison Jr. 

           Ice Cube 

Een grote droom

Maggie Sherwoode is de assistent van de artiest Grace Davis, die een pittig karakter heeft. Jack Robertson (de manager van Grace) komt met een voorstel dat ze voor een lang tijd gaat optreden in Las Vegas. Zodat ze niet meer de wereld hoeft rond te vliegen. Grace wil juist wel de hele wereld over en twijfelt over het voorstel. Maggie ontmoet een leuke man in een supermarkt die een muzikant is. Hij nodigt haar uit voor een feestje; op het feestje krijgt Maggie te horen dat hij zijn eigen liedjes maakt. Maggie doet net alsof ze een professionele producer is en vraagt of ze zijn muziek mag produceren. Hij accepteert het aanbod en ze gaan samen aan een album werken. Ondertussen heeft Maggie ook de liedjes van Grace bewerkt en laat ze die aan haar horen. Grace gebruikt de versie van Maggie en haar manager is het daar niet mee eens; hij zet Maggie op haar plaats. Maggie laat zich niet tegenhouden en doet wat ze blijft doen om haar grootste droom uit te laten komen, als producer muziek te produceren. 

Film draait om de muziekwereld

Deze film draait echt om de muziekwereld; er zijn niet veel films die over dat onderwerp gaan. Natuurlijk zijn er wel films over artiesten zoals Elton John en Elvis Presley, maar dat is dan meer een film over het leven van een bekende artiest. Deze film draait echt om muziek en hoe iemand in de muziekwereld probeert te komen. De film laat zien dat het hard werken is om ver te komen; zo werd Maggie meerdere keren op haar plaats gezet en kon ze volgens de manager van Grace niet zomaar muziek gaan produceren. Grace Davis wordt gespeeld door Trace Ellis Ross; zij is de dochter van muziek icoon Diana Ross. In The High Note horen we haar voor het eerst zingen. Ik wist in eerste instantie niet dat ze de dochter was, maar ze leek er al zoveel op. Dat lijkt me toch cool dat je een moeder hebt die zo goed kan zingen en dat jij de dochter ook nog eens goed kan zingen. In totaal had Trace zelf drie liedjes gezongen in de film. Naast deze liedjes is er ook veel andere muziek te horen in de film van goede artiesten. 

Feelgood gevoel

De film zelf was leuk om te kijken; het gaf mij zo'n feelgood gevoel over vrouwen die succesvol proberen te zijn in de muziekwereld. De manager kwam met het voorstel om Grace alleen nog maar te laten optreden in Las Vegas. Dit deed mij denken aan hetzelfde wat er met Elvis Presley is gebeurd, zijn manager had ook geregeld dat hij voor een lange tijd in Las Vegas zou spelen. De manager van Grace was al heel snel niet meer in beeld in het verhaal, pas richting het einde weer. Grace Davis heeft een pittig karakter; ze behandeld Maggie niet altijd met respect, maar heeft af en toe zo wel interesse in Maggie. Dakota Johnson (die Maggie speelt) is de dochter van Don Johnson een bekende acteur en artiest. Grappig om te zien dat twee acteurs van bekende artiesten zo samen in een film spelen en dat de film ook nog eens over muziek gaat. The High Note is een feelgood film met liefde, passie en muziek; het verhaal is vrij simpel, maar er waren veel handelingen. 

The High Note kijken: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.e0b95fbb-191c-073c-a98f-9f67e12312f2?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

The High Note kijken op Pathé Thuis: https://www.pathe.nl/film/24979/the-high-note 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.