Sneakerella

Gepubliceerd op 11 maart 2023 om 11:00

De ambitieuze El heeft als droom om zijn eigen sneakers te ontwerpen. Hij krijgt de kans om zijn sneakers te vertonen aan de Sneaker Koning van New York, Darius King. Echter zitten de stiefbroers van El hem in de weg. Een origineel Cinderella verhaal in een heel ander jasje. 

Directed by: Elizabeth Allen Rosenbaum 

Screenplay by: David Light 

                             Joseph Raso 

                             Tamara Chestna 

Cast: Chosen Jacobs 

           Lexi Underwood 

Op zoek naar haar sneaker prins

El woont bij zijn stiefvader en twee stiefbroers in New York. Ze hebben een schoenen winkel die voornamelijk gerund wordt door El. Anders gezegd, El moet alles doen van zijn stiefvader. Op een dag gaat El met zijn beste vriendin Dani naar een schoenenwinkel in de stad om de nieuwste sneakers te halen. De rij is mega lang; El en Dani proberen sneller in de winkel te komen door voor te dringen. Anderen merken dit op en zeggen er iets van. Een meisje genaamd Kira die voor hun staat zegt dat ze familie van elkaar zijn. El en Dani raken met haar aan de praat. De personen achter hun merken dat ze toch geen familie zijn en worden boos. Hieruit volgt een achtervolging waarbij El en Kira samen in een metro terecht komen. Ze gaan naar de buurt waar El woont, hij laat haar alle mooie plekken zien. Kira blijkt echter de dochter te zijn van Darius King, de sneaker koning van New York. 

El zoekt haar weer op tijdens een event, iedereen ontdekt zijn eigen gemaakte sneakers. Wanneer Kira hem aan haar vader wil voorstellen gaat El weg, want hij moet om stipt middennacht thuis zijn. Kira vind een schoen die El aan had tijdens het event. Ze plaatst een bericht op internet dat ze op zoek is naar El. Zal ze haar sneaker prins terug kunnen vinden? 

Rollen zijn omgedraaid

De zoveelste film waarbij het verhaal van Cinderella centraal staat. Van Sneakerella had ik weinig verwacht, hetzelfde verhaal als Cinderella; ze worden verliefd, hij gaat op zoek naar diegene die de schoen past en ze leven nog lang en gelukkig. Echter was Sneakerella veel anders, het verhaal bleef wel degelijk nog hetzelfde. Dit keer gaat een meisje op zoek naar een jongen die de schoen past. Dat hebben we nog niet gehad van alle Cinderella films. Er wordt veel gepraat en gezongen over sneakers. De hak is veranderd in een sneaker en de film draait daar ook om. 

Dit keer is er geen boze stiefmoeder en stiefzussen, maar een stiefvader en twee stiefbroers. De twee stiefbroers waren best onaardig zijn naar El. Zijn stiefvader daarentegen toont nog wel af en toe wat sympathie. De hoofdpersonage is dus El, die graag een droom heeft om zijn eigen sneakers te ontwerpen. Zijn beste vriendin is Dani, een stoere meid die een passie heeft voor skateboarden en fotografie. Er is zeker ook een fairy godmother in dit verhaal, alleen is het dit keer een fairy godfather. Dat is de tuinier Gustavo, een goede vriend van El. Hij helpt El en Dani ook als ze naar het event willen, maar natuurlijk moeten ze wel om stipt middernacht weer naar huis gaan.

Muziek heeft harmonie en ritme

De film laat de stad van New York zien. Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van zang en dans. Alle liedjes zijn voor deze film geschreven, behalve dan het originele Cinderella lied. In het begin waren de liedjes niet zo denderend, maar later werden ze beter. Mijn favoriet is 'Perfect fit' dit lied wordt gezongen door Lexi Underwood waarbij ze zingt dat ze zoekt naar El. Het lied 'Life is What You Make It' is ook prachtig en wordt gezongen door Juan Chioran, the fairy godfather van het verhaal. Het muziek heeft vooral ritme, harmonie en gevoel. Je wordt er blij van en heeft wel wat weg van de New Yorkse stijl. Daarnaast is er ook gewerkt met animatie. Tijdens het zingen komt er animatie in beeld en er is zelfs animatie te zien van de originele Disney film Cinderella. Al met al is Sneakerella een hele vrolijke film om te zien. 

de film kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/sneakerella/3QMLCzsvfIay 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.