The Fallout

Gepubliceerd op 4 maart 2023 om 11:00

Wanneer Vada Cavell onderdeel wordt van een school shooting worstelt ze met zichzelf. Ze vind troost bij Mia die het incident ook heeft meegemaakt. Haar reis begint en ze probeert het op haar eigen manier te verwerken, maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk. 

Directed by: Megan Park 

Written by: Megan Park 

Cast: Jenna Ortega 

          Maddie Ziegler 

          Niles Fitch

Disclaimer: De film bevat handelingen die voor sommige kijkers schokkend kunnen zijn. Let altijd op de kijkwijzer! 

Het verhaal

Op een normale schooldag gaat Vada naar het toilet, daar komt ze Mia Creed tegen. Op dat moment horen ze geweerschoten en realiseren ze dat er een schietpartij op hun school bezig is. Ze schuilen samen in het toilethokje. Even later komt een student genaamd Quinten zich ook verstoppen bij de twee meiden. De politie stopt de schietpartij. Helaas is de broer van Quinten overleden. Vada is door dit incident depressief geworden en isoleert zich van haar familie en vrienden. Ze vermijd openbare toiletten en schrikt al van harde geluiden. Vada krijgt een band met Mia en Quinten, met wie ze op het toilet verscholen zat. Ze zoekt een weg om haar pijn te verzachten in drugs. Vada krijgt meer ruzie met haar familie en wil niet meer naar school. Zal ze weer zichzelf kunnen zijn en het incident kunnen vergeten? 

Goed acteerwerk

Wat een goed acteerwerk in deze film. Jenna Ortega speelt de rol van Vada. Maddie Ziegler die we kennen van de welbekende serie Dance Moms speelt de rol van Mia. Beide personages, Mia en Vada zijn totaal verschillend maar worden de beste vriendinnen. Ze stonden in dezelfde positie vol met angst en zagen hun leven voorbij flitsen. Beide begrijpen ze elkaar hoe ze zich nu echt voelen. Dit laat zien hoe verschillend je ook kan zijn. Als je beide in dezelfde positie heb gestaan kan je elkaars beste vrienden zijn. 

De makers hebben gekozen voor een interessante shot keuze. Je hoort als kijker geluiden, maar ziet dit niet. Er wordt informatie voor de kijker achtergehouden. In werkelijkheid kunnen we deze geluiden als kijker zelf opmaken. We kijken vooral in het visie van Vada, het slachtoffer. Haar reactie en pijn wordt veel in beeld gebracht. Zo kan je een boodschap op een interessante manier overbrengen naar de kijker. The Fallout is een film met een emotioneel onderwerp. Het schetst het beeld van slachtoffers die ooit een schietpartij hebben meegemaakt op een school. Niet alleen Vada heeft er last van, ook haar familie en vrienden dragen verdriet en pijn met zich mee. Langzamer lukt het Vada om weer de oude te worden en de relaties met familie en vrienden herstellen. Alleen zal haar trauma nooit weggaan. The Fallout was een emotionele, maar ook een bijzondere film met verpakt goed acteerwerk. 

De film kijken: https://play.hbomax.com/page/urn:hbo:page:GYc3xuwu2x5rCFgEAAALb:type:feature?source=googleHBOMAX&action=play 

Trailer: