Lief meisje, kwaad bloed

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 11:00

Het verhaal gaat verder waar we gebleven zijn; de zaak over Andie Bell en Sal Singh is opgelost. Pip beweert dat haar opsporingsdagen achter haar liggen. Totdat een kennis van haar vermist raakt, Jamie Reynolds. Wanneer de politie niks doet gaat Pip zelf op onderzoek uit om Jamie te vinden. Tijdens haar zoektocht komen steeds meer duistere geheimen van Little Kilton naar boven. 

Auteur: Holly Jackson

Uitgeverij: Volt

Genre: Young Adult, Thriller en Spanning

Het verhaal

Er is ongeveer een week voorbijgegaan nadat de moordzaak over Andie en Sal is opgelost en Pip een speech gaf aan een zaal vol met mensen. Pip begint een podcast over de zaak die ze oploste; de podcast noemt ze: Moordgids voor lieve meisjes en het wordt een hit. Een maand gaat voorbij en de rechtszaak is begonnen tegen Max Hastings. Er vind een herdenkingsceremonie plaats voor Sal en Andie. De volgende dag komt goede vriend Connor Reynolds bij Pip langs en verteld dat zijn broer is vermist. De politie doet helemaal niks; Pip gaat zelf op onderzoek uit en gebruikt haar podcast voor tips waar Jamie zou kunnen zijn. Ze interviewt verschillende personen die iets te maken hebben met Jamie, zo komt ze steeds dichterbij de waarheid. 

Terug van weggeweest 

Het boek speelt zich dus gelijk af ongeveer een week verder waar we in deel 1 zijn gestopt; wat had ik de aanwezigheid van Pip gemist. Ze gaat er altijd 100% voor en niet iedereen in haar omgeving is daar altijd blij mee. Dat Pip alles ook voor elkaar krijgt vind ik zo grappig, Holly moet daar zeker goed over nagedacht hebben. Op een gegeven moment kwam er een bericht van de luisteraar naar boven die Pip hielp met de vermissing van Jamie. Dit refereerde ik als de lezer, want jij als lezer doet automatisch mee met Pip om de zaak op te lossen.

In het begin van het verhaal was een recensie geschreven van een luisteraar; die vertelde over de podcast en de zaak van het vorige boek. Dit was voor mij gevoel een soort herhaling voor de lezer, om te weten wat er in het vorige boek gebeurt was. Wat ik ook grappig vond was dat de titel van het eerste boek verwerkt is in het verhaal. Pip noemt haar podcast: Moordgids voor lieve meisjes. De podcast wordt goed opgevangen in het verhaal, maar niet iedereen vind de podcast leuk en Pip krijgt nog steeds bedreigingen. 

Veel details

Er zitten veel details in het boek; foto's die met de zaak van Jamie hebben te maken, een vermissingposter van Jamie etc. De opmaak van de pagina's zijn ook heel mooi; elke keer bij een nieuwe hoofdstuk staan er vingerprinten en kleine bloedspetters op de bladzijde geïllustreerd. De voorkant is weer helemaal in stijl van het verhaal; oortjes en artikels die naar de podcast verwijzen. Tot slot zijn er zoooo veeeeeellll plotwendingen die je totaal niet verwacht. Wat heb ik van dit boek genoten! Ik ben benieuwd hoe het 3e deel zal zijn. Wat vind jij van dit 2e deel? Laat het weten in de reacties!!!

Het boek aanschaffen: https://www.singeluitgeverijen.nl/volt/boek/lief-meisje-kwaad-bloed/ 

ISBN: 9789021425368 

ISBN E-book: 9789021425955

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.