Wie heeft er een jonkie meer?

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 13:00

Wie heeft er een jonkie meer? Gaat over verschillende dieren en hoeveel jonkies ze krijgen. Het is een boek voor kinderen om zo te leren over hoe je telt met nummers. De teksten zijn kort met mooie illustraties die eruit springen. 

Auteur: Julia Donaldson

Illustrator: Sharon King-Chi

Uitgeverij: Volt

Genre: Kinderboeken, Prentenboeken

Illustraties

De illustraties zijn kunstzinnig en kan je heel lang naar kijken. Dit zal voor een kind hetzelfde zijn; kijken naar de mooie geïllustreerde dieren zal hun fantasie versterken. Vroeger vond ikzelf als kind de plaatjes het leukst om naar te kijken en zo werd mijn creativiteit ook sterker. De dieren in het boek zijn schattig, ze hebben een strakke stijl met grove structuren die de details van het dier goed overbrengen. De illustraties zijn overigens kleurrijk. Op de voorkant staat een uil met haar jonkies; wat ik zo mooi aan de kaft vind, zijn de zalm/roze kleurige bladeren die reflecteren. Waardoor ik automatisch het boek al heen en weer ga bewegen om de reflectie te zien. Misschien had dit ook een leuke detail in het boek geweest. 

Pop-ups in het boek

Het kinderboek heeft van binnenin pop-ups. Een bladzijde heeft een dier op een pagina en dan is er op dezelfde bladzijde een pop-up die het kind omhoog/opzij/omlaag kan vouwen. De pop-ups bestaan uit verschillende vormen als bladeren, vierkanten, vleugels etc. Onder de pop-ups bevinden zich de aantal jonkies van het dier. Het boek leert de kinderen op een unieke manier tellen en het leert kinderen iets over een dier en hoeveel jonkies ze krijgt.  

Wie heeft er een jonkie meer? Is een uniek kinderboek die kinderen leert tellen. Je kind zal heel lang zoet zijn met de mooie illustraties en de pop-ups die hij/zij zelf handmatig kan openvouwen. 

Het boek aanschaffen: https://www.singeluitgeverijen.nl/volt/boek/wie-heeft-er-een-jonkie-meer/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.