De Raven

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 15:00

Vivi Devereaux gaat naar een nieuwe universiteit en sluit ze zich aan bij een studentensociëteit; leuk toch? Een normale sociëteit met gezellige meiden, maar niets is minder waar. De leden zijn heksen en noemen zichzelf de Raven..... 

Auteur: Kass Morgan 

                Danielle Paige

Uitgeverij: Blossom Books 

Genre: Young Adult, Fantasy

Een heksensociëteit 

Een nieuw begin voor Vivi, want ze gaat studeren op het Westerly. Haar lieftallige moeder Daphne heeft een slecht gevoel over Westerly en vertelt Vivi dat ze niet moet gaan. Vivi luistert niet naar haar moeder en gaat toch. 

De perfecte Scarlett Winter is een heks en dan bedoel ik letterlijk een heks; net zoals haar moeder en zus. Scarlett is lid van Kappa Rho Nu, een studentensociëteit voor de heksen van Westerly. Net zoals haar moeder en zus voorzitter van de societeit zijn geweest, word de druk op Scarlett gelegd om deze rol ook in handen te krijgen. 

Wanneer Vivi aankomt op Westerly en zich aanmeldt ziet ze de mysterieuze leden van Kappa Rho Nu voorbij lopen. Een andere student vertelt Vivi dat Kappa Rho Nu die avond een feest geeft voor elk student op Westerly en als iemand eventueel lid zou willen worden van de sociëteit. Vivi gaat naar het feest en krijgt een sterretje van een van de leden. Ze heeft de avond van haar leven en het sterretje gaat op een magische wijze aan. Een paar dagen later wordt Vivi uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Kappa Rho Nu huis. Vivi en een aantal andere studenten moeten door een test heen komen om toegelaten te worden bij de sociëteit; Vivi komt door de test heen en wordt verteld dat ze een heks is. Ze wordt opgeleid tot heks door haar zusje (mentor) Scarlett Winter. Vivi en Scarlett kunnen het niet zo goed met elkaar vinden, omdat Vivi contact heeft met Scarlett's vriendje. Wanneer er een oude bekende vaker tevoorschijn komt met kwade bedoelingen, moeten Vivi, Scarlett en alle leden van Kappa Rho Nu samenwerken. 

Geheimen die je wil weten

De kaft is mooi en mysterieus; gevuld met raven. Eentje houd een ring vast waar 3 letters op staan; de K, P en de N. Ik ga ervan uit dat dit de naam van de sociëteit moet voorstellen. De ring heb ik in het verhaal niet terug gezien, dus ik ben heel benieuwd wat daarmee bedoelt wordt. Het verhaal is spannend en je gaat er zo in op door de vertelling. Er waren veel plotwendingen in het verhaal die ik zelf nooit had verwacht. Je komt geheimen te weten die je ook wil weten; daardoor ga je het verhaal sneller aflezen :)

Tegenovergestelde personages

Vivi en Scarlett zijn de 2 hoofdpersonages van het verhaal. In het begin zijn Vivi en Scarlett het tegenovergestelde van elkaar; Vivi is een lief, behulpzaam meisje en Scarlett is een botte heks (snap je hem :)). Door het verhaal heen leren we Scarlett beter kennen en dat ze eigenlijk een hart van goud heeft net zoals Vivi. Wat deze 2 personages gemeen hebben is dat ze allebei van binnen onzeker zijn; Vivi wil geaccepteerd worden door haar mede studenten en Scarlett wil goed presteren zodat haar moeder tevreden is.

Ik heb echt genoten van dit boek; het was spannend met een spectaculair einde. Ik ben benieuwd hoe het 2e deel van de Raven zal worden en kijk daar nu al naar uit :).

Ik wil Uitgeverij Blossom Books bedanken voor dit mooie recensie-exemplaar! 

De Raven kopen: https://www.blossombooks.nl/blossom_books/de-raven/ 

ISBN: 9789463493321

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.