De genezer van Zalindov

Gepubliceerd op 16 november 2021 om 13:00

Kiva Meridan zit al 10 jaar in de zwaarbeveiligde gevangenis Zalindov en werkt als genezer. Wanneer de Rebellenkoningin ernstig ziek naar Zalindov wordt gebracht, is het aan Kiva de taak om haar in leven te houden en daar is een reden voor. De Elementproeven kunnen beginnen!

Auteur: Lynette Noni

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Avonturenfictie, Romantische fantasie

Kampioen van de Elementproeven

Kiva was vrij jong toen ze in de zwaarbeveiligde Zalindov terecht kwam. Door de jaren heen is Kiva gepromoveerd tot genezer en maakt ze de gevangenen weer beter. Op een late avond in de koude winter wordt er een zieke vrouw naar de ziekenboeg gebracht. Het is de Rebellenkoningin die mee moet doen met de Elementproeven; een toernooi van vier opdrachten die alleen wordt gegeven aan de gevaarlijkste criminelen. De Elementproeven lukken wanneer de crimineel laat zien dat hij/zij lucht, vuur, water en aarde trotseert om vrijgesproken te worden. Kiva krijgt de taak om de vrouw beter te maken voordat de proeven beginnen. Zodra het tijd is neemt Kiva de straf op zich en moet ze als kampioen de Elementproeven voltooien. Zou het Kiva lukken?

Ondertussen is er nog meer aan de hand in Zalindov. Meer gevangenen worden ziek van een virus, waarvan de oorzaak niet te vinden is. Kiva ontmoet de charmante Jaren die niet zegt wie hij daadwerkelijk is en wie is toch die mysterieuze Rebellenkoningin? 

Plattegrond en geheime berichten

Het boek heeft een interessante voorkant, het exemplaar dat ik heb heeft namelijk een omslag en een kaft (zie foto's in het begin). Op de omslag staat een slot, tralies en bladeren. Daaronder zit de kaft van stof gemaakt met een toverdrankje erop in het goud. Dit maakt "De genezer van Zalindov" al heel magisch! Zowel de kaft en de omslag zijn beide heel mooi, al had de omslag met het slot iets meer bladeren mogen hebben zodat het er mysterieuzer uit zag. 

Het verhaal noem ik echte pure fantasy; soms moest ik bepaalde stukken opnieuw lezen om het te snappen, doordat er zoveel gebeurd. In het boek is ook een plattegrond van Zalindov en geheime berichten van Kiva te vinden. Dit deed me denken toen ik jong was en een boek zat te lezen van Geronimo Stilton; die hebben namelijk ook plattegronden. Bij dit boek vond ik dat heel handig, daardoor kreeg je een goed beeld van Zalindov en waar de personages zich op dat moment bevonden. De geheime berichten van Kiva was ook een leuke toevoeging aan het verhaal en kon jezelf onthullen, met behulp van een tabel achter in het boek. 

De bewaker met amberkleurige ogen

Kiva Meridan is de hoofdpersonage van het verhaal en zoals ik al eerder zei, leert ze de charmante Jaren kennen. Dan heb je nog Tipp (hulpje van Kiva) en Naari (bewaker in Zalindov). Samen vormen ze een soort vriendengroep door het verhaal heen en krijgt ieder van hun een bijzondere vriendschap met de ander, hoewel dit ook gevaarlijk kan zijn in Zalindov. Elke personage wordt heel mooi omschreven in het verhaal, zoals: Botteneter, Jochie of de Bewaker met Amberkleurige Ogen. Ook krijg je van een paar personages hun verleden te lezen en hoe ze in Zalindov terecht zijn gekomen. 

Het einde was een beetje teleurstellend en eigenlijk had ik het anders verwacht. Het einde was zeker spannend, maar ging ook heel snel. Terwijl in het begin van het verhaal er op sommige onderwerpen te lang over werd gepraat. Alsnog vond ik "De genezer van Zalindov" een mooi boek en heb ik geen spijt van het lezen. Het is wat anders dan ik altijd al lees en ik ben zeker benieuwd hoe Zalindov in het echt eruit ziet :)

Ik wil Uitgeverij Boekerij bedanken voor dit mooie recensie-exemplaar! 

Ook zo benieuwd naar de magische Zalindov en het spannende avontuur van Kiva: https://www.boekerij.nl/producten/de-genezer-van-zalindov-9789022593509 

ISBN: 9789022593509

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.