Kerst samen met jou

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 14:00

Kerst samen met jou, een prachtig boek over kerst en samen zijn! Van Driel Publishing had weer eens een leuk idee! Een duo blogtour voor dit boek. Ik en Bookstamel hebben het stokje overgenomen van Shannah en Marieke leest. We hebben besloten om een leuk filmpje op te nemen waarop we elkaar vragen stellen over kerst! De video is via Instagram te zien op het account van Bookstamel en die van mij, ArtforalwaysDaarnaast hebben we deze blog gemaakt over het boek “Kerst samen met jou”.

Veel leesplezier :)

Boek: Kerst samen met jou

Auteur: Leontine Gaasenbeek

Uitgeverij: Van Driel Publishing

Genre: Cadeauboeken, kerstmis

Wat vind je van de cover van het boek?

Mel: Ik vind de cover van het boek prachtig je krijgt er gelijk een lekker winters gevoel van. Het huisje heeft wel wat weg van een peperkoekhuisje! En deze zijn natuurlijk super leuk om met kerst te maken.

Anna: De cover is heel erg mooi en oogt rustig met de warme winterse tinten. Als ik ernaar kijk krijg ik gelijk een kerstgevoel! 

Hoe vind je de illustraties?

Anna: De illustraties zijn prachtig en je kan er heel lang naar kijken. Elke keer merk je weer iets nieuws op; er zitten dus veel details in. Wat ook leuk is voor kinderen om uren door het boek heen te bladeren.

Mel: De illustraties zijn prachtig getekend, ik vind het fijn dat ze ook wat groter zijn en ze beelden allerlei leuke dingen uit die je met kerst kunt doen.

Is het boek geschikt voor de doelgroep?

Mel: Het verhaal past zeker goed bij de doelgroep het is een leuk boekje om jonge kinderen kennis te laten maken met kerst. Door de vele illustraties kunnen ze er ook makkelijk hun eigen verhaaltjes bij verzinnen. Daarnaast is het een leuk boek om voor het slapen gaan voor te lezen.

Anna: Voor kinderen is het zeker een geschikt boek om als cadeau te doen voor in de sok of schoen. Door het mooie verhaal en de prachtige illustraties zal het voorlezen voor het slapen gaan leuker worden. Voor volwassene mensen is het boek ook een aanrader. Je kan het verhaal voorlezen aan je kleinkinderen of cadeau doen voor je geliefde.

Wat vond je van het verhaal?

Anna: Het verhaal is magisch en vertelt de handelingen die we allemaal doen met kerst, zoals een boom optuigen. Wat mij verbaasde, dat de 2 hoofdpersonages een volwassen koppel is. Bij een boek zoals deze die voor kinderen geschikt is, had ik dan ook een kind als hoofdpersonage verwacht. Maar het is dus een verliefde stel en dat maakt "Kerst samen met jou" een uniek boek!

Mel: hoewel ik het verhaal leuk vind en je er echt een kerstgevoel van krijgt miste ik wel de namen bij de personages. Als ik een boek lees dan weet ik graag hoe de mensen heten zodat ik er een betere band mee krijg. Maar aan de andere kant hebben kinderen genoeg verbeelding om daar zelf een persoon bij te bedenken en is dat misschien juist ook wel weer heel leuk!

Met wie zou jij graag kerst vieren?

Mel: Ik vier kerst het allerliefste met mijn vriend Martijn, mijn zoon en onze 2 poezenbeesten. Met heel de familie vind ik super leuk, maar vaak ook wel erg druk en vermoeiend. Ik kruip net zo lief lekker op de bank met een mooie kerstfilm een stukje kersentaart en een kopje warme chocolademelk. Met op de achtergrond een kerstboom vol lichtjes en mooie ornamenten.

Anna: Ik vier graag kerst met mijn lieve moeder: Belinda. We houden het simpel, eten een pizza en kijken een leuke kerst film met zijn tweeën. Ook doen we een paar cadeautjes voor elkaar onder de kerstboom en maken we die natuurlijk open met warme chocolade melk en zelfgemaakte chocolate chip koekjes. 

Recepten

Kerst samen met jou bevat ook 2 hele leuke recepten die je samen kan maken met je geliefde. Ik heb gekozen voor de heerlijke zelfgemaakte chocolademelk (zie foto hiernaast). Bookstamel heeft gekozen voor de kersentaart (staat niet in het boek, maar komt wel in het verhaal voor). Het recept van de kersentaart kan je vinden op de blog van Bookstamel

Tot slot, wij zijn de afsluiter van de blogtour: "Kerst samen met jou". De eerste blog over dit boek is te lezen op de blog van Boekhamsteraar en Heavenly Books. Wij willen natuurlijk ook super graag weten met wie jullie kerst willen vieren. Laat je het ons weten in de reacties hieronder? 

Wij wensen jullie alvast een hele fijne kerst!

Liefs Anna en Melanie. 

Interesse in het boek gekregen: https://vandriel.be/webshop/leuke-kerstcadeaus 

ISBN : 9789493200371

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.