Unsinkable

Gepubliceerd op 24 oktober 2021 om 11:00

Unsinkable gaat over het reusachtige schip de Titanic, die meer dan 100 jaar geleden in de Atlantische Oceaan verdween. De jonge Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen samen met haar verloofde. Maar volgens Katharina's broer is het schip gedoemd om te zinken....

Auteur: Lotte van den Noort

Uitgeverij: Hamley Books

Genre: Young Adult

Gedoemd om te zinken

Katharina Thompson is opgegroeid met haar rijke familie, totdat haar vader een fout maakte en veel geld verloor; nu werkt ze als schoonmaker bij een hotel in Southampton. The White Star Line brengt een nieuw schip uit genaamd: de Titanic. Katharina wil heel graag gaan werken als kamermeisje op het reusachtige schip; zodat ze een nieuw leven kan op bouwen in Amerika samen met haar echtgenoot Benedict. Colin - de broer van Katharina - gooit roer in het eten en verbiedt haar om ook maar een stap op het schip te zetten; de Titanic is gedoemd om te zinken! Katharina is eigenwijs en besluit toch om mee te gaan met het schip. Langzaam komt ze erachter wat Colin verbergt en dan is het aan Katharina wat voor keuze ze zal maken, goed of fout.....

Fijne schrijfstijl

Laten we bij het begin beginnen, het boek heeft een hele mooie kaft; met het schip, Katharina Thompson en blauwe zee/ijs kleuren. Meer is er eigenlijk ook niet nodig en het laat meteen duidelijk zien waar het verhaal over zou kunnen gaan. Het boek heeft een fijne schrijfstijl en vertelt gedetailleerd, zodat je een goed beeld krijgt van het verhaal. Er zijn ook Illustraties te vinden over The White Star Line, met krantenartikels en een map hoe de Titanic gevaren heeft in 1912. Dit vind ik een hele leuke toevoeging, zodat je kan zien wat de route was van de Titanic en dat eindigde midden op de Atlantische Oceaan. 

Echte personages

De hoofdpersonage in het boek is Katharina Thompson, die opgegroeid is als rijkeluiskind en kreeg later een armoedig leven. Zulke personages zie ik eigenlijk niet zoveel voorkomen in de boekenwereld. Voor mijn gevoel was Katharina heel gemeen toen haar familie nog rijk was. Een echte mean girl en veranderde toen ze een saai leventje kreeg. Dat kwam in het boek naar voren; kregen we de visie van Katharina te lezen en hoe zij tegen bepaalde dingen aan kijkt. In Unsinkable komen er ook personages in voor die echt hebben bestaan! Zoals Edith Rosenbaum, een Titanic overlevende die een muziekdoos in de vorm van een varkentje meenam, toen ze in een van de reddingsboten zat. 

Het is heel origineel idee om van de Titanic een verhaal te schrijven en dat heeft Lotte van den Noort knap gedaan. Ik kijk nu anders naar de Titanic dan voorheen en ben me er helemaal in gaan verdiepen, want de theorie die in het verhaal naar voren komt zou zomaar wel eens heel goed waar kunnen zijn. Unsinkable raad ik aan voor lezers die van geschiedenis/kostuumdrama houden. Natuurlijk is dit boek voor jong en oud geschikt en ook heel erg leerzaam. Wat vond jij van Unsinkable? Laat het weten hieronder in de reacties!!!

Het boek kopen: https://designsbylotte.nl/webshop/ 

ISBN: 978-94-6396-767-9 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.