De erfenis

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 15:00

Wanneer Avery Grambs te horen krijgt dat ze veel geld erft staat haar leven op zijn kop. Ze kent de man niet die haar het geld heeft nagelaten. De familie van de man snapt er ook niks van en is niet bepaald blij met de komst van Avery. Maar er is een voorwaarde waar Avery aan moet voldoen. En die voorwaarde blijkt nog moeilijk te worden, als haar eigen leven in gevaar blijkt te komen. 

Auteur: Jennifer Lynn Barnes 

Uitgeverij: Blossom Books

Genre: Young Adult, Thriller & Spanning, Romance

Veel geld!

Avery Grambs woont bij haar zus Libby. Ze studeert hard om haar studie af te maken. Op een dag krijgt ze op school te horen van Grayson Hawthorne dat ze aanwezig moet zijn bij de bijeenkomst van het testament van zijn opa Tobias Hawthorne. Avery snapt er niks van, ze kent Tobias Hawthorne niet. Tijdens de bijeenkomst wordt het testament voorgelezen. Tobias Hawthorne laat een heel groot deel na aan Avery. Zelfs meer dan wat de kinderen en kleinkinderen van hem krijgen. Alleen moet Avery aan één voorwaarde voldoen. Ze moet een jaar lang in het Hawthorne huis wonen samen met de rest van de Hawthornes. 

Zoals verwacht wordt ze niet met open armen ontvangen door de familie en willen ze een DNA test doen bij Avery. Jameson Hawthorne, een kleinkind, laat zijn laatste brief van zijn opa zien aan Avery. Samen gaan ze opzoek naar aanwijzingen die iets te maken kunnen hebben het feit dat Avery zo veel gekregen heeft. Maar dat wordt tegengehouden door Grayson Hawthorne. Grayson gaat uiteindelijk in zijn eentje naar de aanwijzingen zoeken. Langzaam komen er meer geheimen boven water en heeft iemand het op Avery gemunt. Tja, wie zou dat nou kunnen zijn als je de erfenis aan een onbekend meisje geeft en niet aan je bloedeigen familie. Of is daar juist een reden voor? 

Stamboom van de familie Hawthorne

De kaft en omslag zijn prachtig. De kaft is sierlijk, heeft een mooie groene kleur en er staan voorwerpen op die met het verhaal te maken hebben. Bijvoorbeeld de voorwerpen die op de kaft staan, een sleutel, ketting, schaakstuk etc, Alleen zie je linksonder een kroontje. Die ben ik niet in het verhaal tegengekomen. Ik ben nog steeds benieuwd waar die dan voorkwam in het verhaal. Als jij het weet laat het dan even weten in de reacties :)

Als je het boek opent krijg je een stamboom te zien van de familie Hawthorne Dit vond ik een leuke toevoeging aan het boek. En zo kon ik steeds even kijken wie nou wie was tijdens het lezen van het verhaal. Alleen wel jammer dat je daardoor al meteen een beeld krijgt van die personages en je niet zelf kon fantaseren hoe ze eruit zouden zien. Ik vind eigenlijk dat het uiterlijk van Alexander Hawthorne beter past bij Grayson Hawthorne. En het uiterlijk van Grayson weer bij Jameson Hawthorne. 

Verlies je hart nooit aan een Hawthorne

Als je het verhaal leest kan je al meteen zien dat er een liefdes triangel ontstaat tussen Avery en 2 Hawthorne broers. Maar Avery heeft vanaf het begin al gezegd dat ze niet haar hart zal verliezen aan een van de Hawthornes en toch gebeurde dat wel. Ze deden erg aardig tegen Avery, maar hoorde dat bij een plan of was het oprecht? En uiteindelijk valt Avery en de lezer voor een van de Hawthorne broers. Ze zijn namelijk allemaal leuk op hun eigen manier. 

Skye Hawthorne en Zara Hawthorne-Calligaris zijn zussen van elkaar en hebben precies het tegenovergestelde karakter. Skye komt over als een warm en spiritueel persoon en Zara als een ijskoude strenge schooljuf. Maar toch verandert dat later in het verhaal en werd ik zo als lezer in de val gelokt. Het boek las lekker weg en is een aanrader voor mensen die van spanning en romantiek houden. Ook is het verhaal origineel en een interessant idee. Het gaf mij het gevoel van een soort escaperoom idee maar dan met een sierlijke stijl. Het einde was spectaculair en had ik niet verwacht. Deel 2 komt 7 september uit en die staat sowieso al op mijn leeslijst :) 

De erfenis kopen: https://www.blossombooks.nl/blossom_books/de-erfenis/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.