Moordgids voor lieve meisjes

Gepubliceerd op 7 augustus 2021 om 11:00

Pippa Fitz-Amobi woont in Little Kilton. 5 jaar geleden werd Andie Bell door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde. Pippa kiest deze zaak als onderwerp voor haar profielwerkstuk. Er komen al snel veel geheimen naar boven die met de zaak te maken hebben en misschien loopt de dader nog wel rond? 

Auteur: Holly Jackson

Uitgeverij: Volt

Genre: Fictie, Mysterie, Young Adult

Het verhaal 

De zomervakantie is aangebroken, Pippa is bezig met haar profielwerkstuk. Andie Bell is 5 jaar geleden vermist geraakt. Haar vriendje Sal Singh heeft toen zelfmoord gepleegd. De politie is er vanuit gegaan dat hij Andie heeft vermoord, ook al is haar lichaam nooit gevonden. Pippa denkt daar heel anders over en gaat op onderzoek uit. Ze houdt een logboek over haar onderzoek bij en houdt interviews met familie, vrienden en kennissen die iets met Andie of Sal te maken hadden. Pippa krijgt een band met Ravi, de broer van Sal. Samen gaan ze verder op onderzoek en zelfs tot het uiterste om de zaak op te lossen en de echte dader te vinden. Gaat dat ze lukken? 

Samen op onderzoek

Dit boek was zo leukkkk om te lezen. Ik hou er sowieso wel van om me te verdiepen in mysterieuze moordzaken. En in dit boek doet Pippa het onderzoek niet alleen, maar de lezer doet het samen met haar. Je leert er veel van hoe ze bij een moordzaak te werk gaan en dat een groot bewijs in een heel klein detail kan zitten. Het logboek van Pippa vond ik een hele leuke toevoeging aan het boek. Het logboek was in een andere lettertype gebruikt dan de rest van het verhaal. 

Ik denk dat Pippa ook wel mijn favoriete personage is van het hele boek. Ze is eigenwijs, dapper, slim en denkt soms niet meteen na als ze iets doet. Na ongeveer 100 pagina's hadden we al 3 verdachten die Andie vermoord zou kunnen hebben. Het einde  had ik niet verwacht en had ook opeens een hele andere plotwending. Ik vond dat dit boek lekker weg las en super spannend. Holly Jackson heeft ook al een 2e deel geschreven: Lief meisje, kwaad bloed. En zelfs een 3e deel die nog niet verschenen is in het Nederlands. 

Moordgids voor lieve meisjes kopen: https://libris.nl/singeluitgeverijen/boek?authortitle=holly-jackson/moordgids-voor-lieve-meisjes--9789021422435 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.