67 seconden

Gepubliceerd op 10 juli 2021 om 13:00

Will staat in de lift naar beneden, met een pistool in zijn broekband. Maar op elke verdieping stopt de lift en stapt er een persoon in die Will kent. Hij krijgt beetje bij beetje een verhaal te horen en dan gaat hij twijfelen of hij de juiste keuze heeft gemaakt. 

Auteur: Jason Reynolds

Illustraties: Danica Novgorodoff

Uitgeverij: Blossom Books

Genres: Young adult

Niet huilen, niet snitchen en WRAAK

Will hangt samen met vrienden en zijn broer rond in de buurt. Opeens is er een harde knal te horen en iedereen duikt naar beneden. Will weet wat dat dit betekent dat er iemand is neergeschoten. En dat is zijn broer Shawn. Will weet zeker wie zijn broer vermoord heeft en houdt zich aan de regels. Niet huilen, niet snitchen en wraak nemen. 

Will pakt het pistool van Shawn en stapt in de lift, 8 verdiepingen naar beneden. Maar dan stopt de lift op verdieping 7 en er stapt iemand in. Will blijkt hem te kennen, het is Buck. Will kan zijn ogen niet geloven, want Buck is al dood. Buck en Will praten over Shawn en het plan wat Will gaat uitvoeren zoals de regels. Elke keer stopt de lift op de volgende verdieping. En elke keer stapt er iemand in die Will kent en al dood is. Ze vertellen allemaal een stukje van een groot verhaal. Will begint aan zich zelf te twijfelen. Maakt hij wel de juiste keuze? 

Prachtige Illustraties

Dit is de eerste keer dat ik een graphic novel heb gelezen, het is eens wat anders dan boeken die volledig uit tekst bestaan. De illustraties zijn prachtig en gedetailleerd. Er was een goed onderscheid tussen de illustraties als we terug in de tijd gingen. Of er werd een emotie op een bijzondere manier omschreven door een illustratie (bijvoorbeeld verdriet). Heel soms kon ik het verhaal niet volgen of wist ik niet meer hoe ik moest lezen. 

Eigenlijk dacht ik dat het verhaal heel anders zou lopen en dat de personen in de lift ook echt zouden bestaan (geen geesten). Het verhaal speelt zich niet constant af in een lift, dat vond ik ook wel jammer. De personages kregen te weinig tijd om hun verhaal te vertellen, waardoor het snel ging en ik het boek binnen no time uit had. Het einde was raar, ik zit nog steeds met vragen die niet beantwoord zijn tijdens het lezen. 

Conclusie

67 seconden is een Young Adult boek dat in een interessante vorm is geschreven, met een mix van illustraties en tekst. De manier hoe Jason Reynolds heeft geschreven doet me denken aan een gedicht, op een Shakespeare-achtige manier. Het leest gemakkelijk waardoor je het boek snel uit hebt. Wat vond jij van de graphic novel? Laat het weten in de reacties!!!

67 seconden kopen: https://www.blossombooks.nl/blossom_books/67-seconden-graphic-novel/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.