Tussen de beesten en wilde rozen

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 14:00

Cerys woont al heel haar leven in Aloriya, de stad die al jaren in vrede leeft. Dit heeft het volk te danken aan de eerste koning die een overeenkomst sloot met Vrouwe Wildernis van Het Wildwoud. Op een dag wordt de nieuwe koningin gekroond, maar dit loopt niet zoals gepland. Een woudvloek breekt uit over heel Aloriya, die de mensen laat veranderen in enge wezens. Cerys gaat samen met een irritante vos en een wijze beer op avontuur om Aloriya te redden. 

Auteur: Ashley Poston 

Uitgeverij: Best of YA

Genre: Young Adult, Fantasy 

Opzoek naar de mysterieuze stad Voryn

Cerys woont samen met haar vader, de koninklijke hovenier in Aloriya. Het is een feestdag, want Cerys beste vriendin Anwen wordt gekroond als de nieuwe koningin. Cerys is lang geleden vervloekt geraakt door Het Wildwoud, waar al jaren niemand meer komt. Een speciale kroon houdt de monsters uit Het Wildwoud weg, zodat Aloriya rustig in vrede kan leven. Tijdens de kroning komt de woudvloek binnengewaaid en verandert iedereen in een botteneter. Alleen Cerys wordt niet gepakt door de woudvloek en vlucht met de magische kroon weg. Samen met een vos rent Cerys het bos in. Dan lopen ze tegen een reusachtige beer aan en is de vos opeens een mens geworden. Cerys, de vos en Vala de beer gaan opzoek naar de mysterieuze stad Voryn, die in alle oude verhalen een legende zou zijn. Ze worden achterna gezeten door monsters die botteneters en ouden worden genoemd. Zou het ze lukken om op tijd bij Voryn te komen en Aloriya te kunnen redden?

Naar de wc

Tussen de beesten en wilde rozen was leuker dan ik had verwacht. Het fantasieverhaal is makkelijk om te volgen; zelfs als er geswitcht werd tussen het heden en het verleden. Dat vind ik knap gedaan van de schrijver, want meestal is deze manier juist onhandig en is het verhaal dan niet meer goed te volgen. In welk tijd het boek afspeelde vind ik moeilijk om te zeggen. Ik had zelf het gevoel of ze in een tijd leven, zoals bij Belle en het Beest of Rapunzel. Het boek had een leuk detail, een van de personages moest naar de wc. Dat vind ik heel grappig, want in de meeste boeken reizen de personages aan een stuk door en blijft hun blaas op magische wijze leeg. Zo'n detail maakt het verhaal net even realistischer, om tussendoor het vechten tegen botteneters en ouden, naar de wc te gaan :)

Veel woordenwisselingen 

Mijn favoriete personages uit het boek zijn: Cerys, Vos en Vala de beer. Cerys en Vos hadden ongelofelijk veel woordenwisselingen tussen elkaar, waardoor er humor in het verhaal zit. De ene keer lees je wat Cerys denkt en de andere keer wat Vos denkt. Dat was zo fijn, want dan wist ik gelijk wat ze van de gebeurtenissen en acties dachten. Soms vond ik de gebeurtenissen in het boek wel eng. Zoals zaadjes die iedereen in botteneters veranderde, werd zo beschreven dat ik het echt voor me kreeg te zien. Naast deze bloedige gebeurtenissen, vond ik Tussen de beesten en wilde rozen een mooi verhaal. De lezer wordt onderdeel van het avontuur en gaat samen met Cerys, Vos en Vala de beer een lange reis maken door het magische Wildwoud. 

Interesse gekregen in het boek?

Tussen de beesten en wilde rozen kopen: https://www.bestofyabooks.nl/producten/tussen-de-beesten-en-wilde-rozen-9789000375271 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.