Nieuwe maan

Gepubliceerd op 13 januari 2021 om 15:00

Wat een prachtig boek! Sarah Crossan heeft mij zo geraakt met dit mooie verhaal over familie en liefde. Ik ben dol op haar boeken!

Het verhaal

Joe Moon heeft een moeilijke jeugd gehad. Zijn moeder en oudere  broer vertrokken op een dag en kwamen niet meer terug thuis. Joe bleef achter met zijn zus Angela. Ze kregen zorg van hun dominante tante Karen. Op een dag kregen ze een telefoontje van Ed (de broer van Joe). Ed vertelt dat hij veroordeeld is voor moord op een politie man. Ed krijgt de doodstraf opgelegd en stuurt velen jaren later naar Joe een brief waarin staat dat de executiedatum is vastgesteld, hij vraagt of Joe nog op bezoek wil komen voor dat het te laat is. Joe besluit om naar Texas te gaan, hij vind een baan en raakt goed bevriend met een meisje genaamd Nell. Terwijl het aftellen van de executiedatum begint, ontstaan er ook nieuwe hoop voor Ed.  

Het boek

Nieuwe maan is zeker een prachtig boek. Het heeft een mooie voorkant en achterkant. Met een sikkelvormige maan erop, ik ga ervan uit dat de jongen die er naar kijkt Joe is. Het lijkt net of de kaft geschilderd is door de kleuren en de overgangen. Als je het boek open krijg je als verrassing een hele maan te zien. Ook kijkt er iemand vanuit de gevangenis naar de maan. Ed, de broer van Joe. Hoe bijzonder ze een voorkant van een boek kunnen maken om je nieuwsgierig te maken naar het verhaal.

Schrijfvorm

Dit boek heeft een hele andere schrijfvorm dan andere boeken. Sarah Crossan heeft het in een gedichtvorm geschreven, dat is een aparte manier om een verhaal te vertellen. Op sommige bladzijdes staan een paar zinnen of maar 1 zin. Je zou dan denken: "Ik heb het in 1 dag uit." Nou ik heb er net zo lang over gedaan als een normaal boek dat pagina's heeft met veel meer zinnen. Het is natuurlijk ook maar net hoe snel je bent met lezen en of je het snapt. Ik nam soms echt de tijd om de gedichten opnieuw te lezen, omdat ze zo mooi waren. Maar ondanks het boek zo weinig tekst heeft per bladzijde, snap je wel waar het over gaat. 

Conclusie

Ik vond het zo jammer toen ik het boek af had. Zelf lees ik boeken niet zo snel een 2e keer, maar bij deze zou ik dat nog wel eens overwegen. Het einde was ook prachtig, ik heb zeker een traantje weggepinkt. Ik raad je het echt aan om dit boek eens te lezen. Het is wat anders dan de andere boeken. Sarah Crossan neemt je mee in een nieuwe wereld van een mooie schrijfvorm over liefde en familie. Laat vooral weten wat jij van het boek vond hieronder. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.