Gezinsverpakking

Gepubliceerd op 13 april 2024 om 11:00

Dit Boekenweek geschenk is geschreven door de Chabotten. Vier broers, twee ouders en een hond. Alle zeven vertellen een verhaal over hun familie in dit geschenk. De stemmen van de Chabotten contrasteren, smelten samen, bewonderen, verzuchten, zingen en blaffen. En vallen soms stil.

Auteurs: Bart Chabot

                 Yolanda Chabot 

                 Sebastiaan Chabot 

                 Maurits Chabot

                 Splinter Chabot

                 Storm Chabot 

                 Hond Bril 

Uitgave van: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek

Het geschenk

De verhalen gaan over de Chabotten, als eerst krijgt de lezer een verhaal over de hond van de familie genaamd Bril. Yolanda vertelt door het boek heen over momenten die zijn geweest binnen de familie. Deze verhalen worden mamastippen genoemd. Deze mamastippen staan voor de moedervlekken die op je lichaam verschijnen naarmate je ouder wordt. Er veranderen dingen in je leven. Bart vertelt over een gebeurtenis tijdens de vakantie in Frankrijk en de vier broers vertellen ook een verhaal. 

Mysterieuze cover en unieke schrijfstijl

Het is een interessante Boekenweek geschenk, een boekje over familiegebeurtenissen. Elke familie heeft zo zijn eigen gebeurtenissen en verhalen. De Chabotten delen de spannende en interessante gebeurtenissen uit hun leven, het maakt wie ze zijn. Op het eerste gezicht heeft het boekje een mysterieuze voorkant en een achterkant. Als je beter kijkt zie je op de voorkant hond Bril staan. Op de achterkant zie je zes gezichten in elkaar verdwijnen, dit moeten de Chabotten voorstellen. Daarnaast kan je ook een soort goudkleurig papier op het boek vinden, dit geeft het boekje een chique stijl. Omdat ieder van de Chabotten hun eigen verhaal hebben geschreven, merk je dit ook bij het lezen. Op een bepaalde manier zie je bij elk verhaal een andere schrijfstijl naar boven komen, zoals op de manier hoe het wordt geformuleerd. Alle verhalen zijn uniek, maar die van Bart was spannend! In zijn verhaal zie ik zo een spannende fictieboek naar voren komen ;). De verhalen die worden vertelt in dit geschenk kan elk gezin zich in herkennen. Zelfs ik! Een mooie Boekenweek geschenk!

Het Boekenweek geschenk krijg je bij aankoop van €15,- bij een boekhandel. 

https://www.bruna.nl/boeken/gezinsverpakking-9789059656000 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.