De vijf die blijven

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 11:00

Zes vrienden, vijf blijven in leven! Een groepje vrienden gaan op voorjaarsvakantie met een camper. Tijdens de heenreis komen ze uit op een onbekende plek. De wielen worden een voor een kapot geschoten, buiten de camper zit een scherpschutter die het op een van hen gemunt heeft..... Wie o wie?

Auteur: Holly Jackson

Uitgeverij: Volt

Genre: Young Adult, Thriller en Spanning

Een vakantie wat eindigt in een nachtmerrie

Red en haar vrienden gaan op roadtrip. Tijdens de heenreis rijden ze verkeerd en komen ze uit op een weg waar ze niet verder kunnen. Opeens is er een band lek. Niks aan de hand toch? Ze repareren de band en zodra ze willen vertrekken worden alle banden lek geschoten. Red ontdekt dat er een scherpschutter buiten is en het gemunt heeft op de groep. De groep vrienden beschermen zichzelf in de camper, doen de gordijnen dicht en de deur op slot. Ze bedenken hoe ze uit deze situatie kunnen komen. De groep komt erachter dat de scherpschutter een van hun geheimen wil weten. Een vriend van Red genaamd Oliver denkt dat het om hem en zijn zus gaat. De groep probeert te ontsnappen, maar dit gaat niet zo gemakkelijk. De spanning loopt op, geheimen komen aan het licht en niemand, maar ook NIEMAND is te vertrouwen. 

Gevaarlijke situatie

Ja daar ben ik weer met een nieuwe recensie over een boek van Holly Jackson. Dit keer zijn we niet in Engeland maar in Amerika. Vijf vrienden gaan op vakantie, maar dit wordt een nachtmerrie. Want iemand heeft het op hen gemunt. Holly Jackson heeft het weer geflikt hoor! Een spannend boek geschreven waarvan je niet kan afblijven en het verder wil lezen. Van alle Holly Jackson boeken die ik heb gelezen, was dit boek het meest spannendst van allemaal. Het gaat hier om de situatie. Bij de Moordgids voor lieve meisjes series is het zeker spannend, maar lossen we iets op. In dit boek zitten vijf vrienden in een gevaarlijke situatie en dat gevoel komt ook zeker naar voren in het verhaal tijdens het lezen. 

Spannend, plottwisten en interessante personages

Er bevind in het boek een plattegrond van de camper en een stukje kaart van Amerika, waarin je de route kan zien die de vrienden afleggen met de camper. De uren worden vermeld in het verhaal, zoals 22:00 uur. De hoofdstukken eindigen spannend waardoor je zeker wil doorlezen. Het verhaal wordt gedetailleerd beschreven en er zijn veel geheimen van de personages die boven water komen. Een van hun heeft een geheim die de scherpschutter zou willen weten en wat zou dat zijn? Zo zijn er dus ook veel plottwisten in het verhaal. Het boek heeft interessante personages van de vriendengroep en hebben allemaal een ander karakter.

Het is een vriendengroep, maar in het verhaal merk je eigenlijk dat sommige vriendschappen niet echt zijn op de manier hoe ze met elkaar omgaan. Oliver die ik al eerder benoemde geeft alleen maar om zichzelf en ook wel om zijn zus. Hij neemt de leiding tijdens de situatie, maar heeft ook al snel zijn mening klaar staan. Hij was heel irritant soms, hahaha. Tijdens het lezen maakte ik aantekeningen over de groep en wie dan diegene kon zijn met het geheim. Een kleine detail in het boek, richting het eind wordt er een naam zwart doorstreept. Een naam die de lezer dus niet mag weten, zou dit nog een wending hebben in een ander verhaal? De vijf die blijven raad ik zeker aan en natuurlijk ga ik ook nog de andere boeken van Holly recenseren en de TV serie die eraan komt! Wie kijkt daar naar uit? IK ZEKER WETEN WEL :).

Het boek aanschaffen: https://www.singeluitgeverijen.nl/volt/boek/de-vijf-die-blijven/ 

ISBN: 9789021476803

ISBN E-book: 9789021476810

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.