De prins van Toorn

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 11:00

Emilia en Vittoria zijn heksen die tussen de mensen leven. Op een avond vind Emilia haar zus overleden in het plaatselijke klooster. Emilia besluit op onderzoek te gaan en de dader van haar zus te vinden om wraak te nemen. Ze ontmoet Toorn, een van de Prinsen van Hel. Die ook op zoek is naar de dader en hij wil met Emilia samenwerken. 

Auteur: Kerri Maniscalco

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Fantasy

Een heks en een demon

Emilia en Vittoria zijn een tweeling en allebei een heks. Emilia is de brave van de twee. Op een avond gaat Emilia naar het plaatselijke klooster. Ze vindt een vreemde man bij een overleden lichaam staan. Zodra de aparte man Emilia ziet, vlucht hij weg. Emilia haalt het doek, wat over het lichaam ligt, eraf en dan begint haar nachtmerrie. Het lichaam is haar zus Vittoria. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia op onderzoek uit te gaan en de dader van haar zus te vinden. Emilia vindt een dagboek van haar zus, waar een spreuk op zit en daardoor kan het dagboek niet worden geopend. Emilia besluit om een demon op te roepen. Het oproepen is gelukt en dat blijkt de vreemde man te zijn die bij haar zus stond. De vreemde man is een Prins van Hel, genaamd Toorn. Hij vertelt Emilia dat hij ook de dader wil vinden. Ze besluit om (nog) niet met Toorn samen te gaan werken en gaat verder op onderzoek uit. Emilia ontmoet de andere Prinsen van Hel die allemaal iets van haar willen hebben. Het dagboek van Vittoria krijgt ze uiteindelijk open en dan komt ze erachter wat de Prinsen van Hel van haar willen.

Goede twisten in het verhaal

Een verhaal over heksen trekt mij altijd aan! Het lezen van dit boek was een plezier om te doen. Ook al snapte ik sommige dingen niet en gebeurde er ontzettend veel. Er zaten goede twisten in het verhaal die je niet ziet aankomen! Het verhaal is in een ik-vorm geschreven, dus we lezen alles wat Emilia denkt. Zij is het tegenovergestelde van haar zus, de braverik. Al veranderd ze door het verhaal heen en begint ze eigenlijk een beetje op haar zus te lijken. Soms vond ik haar wel een beetje dom in het verhaal. Ze gaat op onderzoek uit om de dader te vinden, maar het antwoord lag dan al voor haar. Tijdens het lezen zag ik het antwoord dan wel naar voren komen, maar het hoofdpersonage niet. Dat is een interessante manier van schrijven en er was vaak een goede spanningsopbouw. 

Italiaanse stijl

De cover is ontzettend mooi. Van alle limited editions die ik heb, vind ik deze één van de mooiste. Met sprayed edges van paarse bloemen. Binnenin vind je een map van het Koninkrijk van de Verdorvenen, dit zijn de Prinsen van Hel. We krijgen niet alle Prinsen van Hel te ontmoeten en elk heeft zo zijn emotie, zoals Afgunst. Iemand die pijn voelt wanneer het beter gaat met iemand anders dan zichzelf. In het boek komt ook de Italiaanse stijl naar voren, Emilia bereidde vaak eten en dit werd dan beschreven. Nou ik kreeg er watertanden van :). Uiteindelijk gaat ze met Toorn samenwerken en ontstaat er iets tussen de twee. Ik had verwacht dat er meer chemie tussen deze personages zou zitten, maar het blijft een demon. 

Wat verwacht ik in het tweede deel? Het einde was meer een open eind. Ik heb nog een aantal vragen en er zijn nog bijzaken in het verhaal die niet volledig zijn opgelost. Daarnaast ben ik benieuwd of we nog meer Prinsen van Hel gaan ontmoeten en hoop ik op meer chemie :). Ik heb zeker van dit boek genoten! Wat vond jij ervan? Laat het weten hieronder in de reacties!

Het boek aanschaffen: https://www.boekerij.nl/producten/de-prins-van-toorn-9789022597606

ISBN: 9789022597606

ISBN: 9789402319972 (e-book)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.