Hector zoekt zijn kleur

Gepubliceerd op 15 juli 2023 om 12:00

Voor een schoolopdracht moet Hector een tekening maken in zijn lievelingskleur, maar Hector heeft geen lievelingskleur! Hij gaat op zoek naar zijn favoriete kleur. Een boek dat de liefde viert en waarbij diversiteit en uniekheid centraal staat.

Auteur: Laila de Miranda

Illustrator: Christina Rosalia

Uitgeverij: Rose Stories

Genre: Prentenboeken, Kinderboeken

Welke kleur is de favoriet van Hector?

Hector krijgt als opdracht van school om een tekening te maken in zijn lievelingskleur, alleen heeft Hector geen lievelingskleur! Hij gaat op ontdekkingstocht; denkt na over de kleuren en welke herinneringen hij eraan heeft. Hector weet het alleen niet. Na wijze woorden van zijn ouders weet Hector wat zijn lievelingskleur is. De kaft van het boek is kleurrijk met Hector erop en zijn ouders. Als je het boek openslaat zie je handjes in verschillende huidskleuren. Bij elke hand zie je een stukje mouw. Elke mouw is in een andere kleur van de regenboog. De kaft is zeker een eyecatcher en als je het boek openslaat wordt het nog mooier. 

Diversiteit komt naar voren

De illustraties zijn prachtig en lijken wel handgeschilderd. De kleuren van de regenboog komen erin terug. De diversiteit komt naar voren in het boek. Er zitten verschillende kinderen en personen in het verhaal, zo komt er een kind in het verhaal voor die in een rolstoel zit. Dit boek vind ik zo mooi, omdat het uniekheid en verbintenis uitstraalt. Het geloven dat alles wat je nodig hebt al in je zit staat centraal!

Het boek aanschaffen: https://www.bruna.nl/boeken/hector-zoekt-zijn-kleur-9789083260389 

ISBN: 9789083260389