De roep van het hart

Gepubliceerd op 8 juli 2023 om 12:00

Als prinses van Kadier, leidt Annika een luxueus leven. Alleen wordt alles voor haar beslist en zal ze binnenkort moeten trouwen. Aan de andere kant van het land woont Lennox, die vecht om de gestolen troon terug te veroveren. Wanneer het lot Annika en Lennox samenbrengt wordt het verleden aan het licht gebracht. 

Auteur: Kiera Cass

Uitgeverij: Best of YA

Genre: Young Adult, Romance

Door het heden verenigd

De prinses van Kadier, Annika is uitgehuwelijkt. Ze moet trouwen met een egoïstische prins genaamd Nickolas. De trouwerij is bedoelt om Kadier en de andere clans weer te verenigen na de eeuwen oude ruzie. Ver weg van Kadier bevindt zich het ongeclaimde land waar Lennox woont in kasteel Vosino. Waarvan Kawan de leider is en zijn doel is om de troon terug te stelen van Kadier. Lennox krijgt een opdracht om zichzelf te bewijzen tegenover Kawan. Als plan heeft hij om de troon te stelen van Kadier. Lennox gaat onderweg met een groepje soldaten om de troon te stelen. Aangekomen in Kadier, ontvoeren Lennox en de soldaten Annika en nemen ze haar mee naar kasteel Vosino. Annika ontdekt geheimen over Lennox en ontsnapt uiteindelijk uit het kasteel. Het begin van een oorlog is begonnen tussen Kadier en Vosino. Wanneer beide volken naar een eiland gaan om zogenaamd vrede te sluiten, loopt dit uit de hand en brengt het lot Annika en Lennox samen. Ze kunnen hun gevoelens voor elkaar niet negeren. Samenzijn is onmogelijk, maar een leven zonder elkaar ook...

Meer dan 400 bladzijdes 

Dit is mijn allereerste boek van Kiera Cass dat ik heb gelezen. Het boek was heel lang, wel meer dan 400 pagina's. In het begin snapte ik er nog weinig van. Later werd het makkelijker en hield het verhaal je aandacht. Er wordt informatie achtergehouden voor de lezer, daardoor lees je het boek ook verder. De titel van het boek is, 'De roep van het hart.' Als je halverwege het verhaal bent snap je wel waarom de titel zo heet en wat het, met het verhaal te maken heeft. In het Engels heet de titel: 'A thousand heartbeats.' Naar mijn mening vind ik de titel in het Engels mooier klinken en past het beter bij het verhaal. De kaft is simpel, maar mooi en heeft echt de Kiera Cass stijl. 

Prachtige map

De wereld in het boek wordt mooi beschreven. Het is een fantasieverhaal, maar dan op een realistische manier. Er zitten geen draken of heksen in het verhaal. In het boek kan je een map vinden met verschillende plaatsen, zoals Kadier. Het verhaal speelde zich vooral af in Kadier en bij het kasteel van Lennox. Het is jammer dat het zich niet veel afspeelde in andere plaatsen die op de kaart staan beschreven. Dat had interessant kunnen zijn, want hoe is de volk daar en hebben ze een leider? De map is zeker prachtig en lijkt heel groot, alleen wordt dit in het boek kleiner beschreven. Je krijgt ook weinig beschrijving van hoe karakters eruit zien. Daardoor krijg je een eigen beeld van de personages. Het verhaal was uitgebreid, ik miste in het begin een beetje de karakterontwikkeling, maar dat komt later pas meer. Het boek is spannend en er komen veel geheimen naar boven over de personages. Het einde was prachtig en beschrijft een stukje van het leven, als de hoofdpersonages gelukkig zijn en de gebeurtenissen die volgen. Dat kom je niet veel tegen in boeken. Al met al was het verhaal spannend en zoetsappig. 

Het boek aanschaffen: https://www.bestofyabooks.nl/producten/de-roep-van-het-hart-9789000382316#:~:text=Sprookjesachtige%20YA%20van%20bestsellerauteur%20Kiera%20Cass&text=De%20band%20met%20haar%20vader,Lennox%20er%20totaal%20anders%20uit

ISBN: 9789000382316

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.