Museumnacht

Gepubliceerd op 12 november 2022 om 15:00

Een vriendengroep wint een overnachting in het bekende museum waar een jaar geleden een meervoudige moord is gepleegd. De dader werd overmeesterd door de politie en het museum ging voor altijd dicht. Als de nacht begint is alles normaal, maar het veranderd al snel in een nachtmerrie wanneer het eerste slachtoffer valt. 

Auteur: Chinouk Thijssen 

Uitgeverij: Clavis 

Genre: Young Adult, Thriller en Spanning 

Een nacht veranderd in een nachtmerrie

Een jaar geleden vond er een feestje plaats in een museum; later in de nacht werd iedereen vermoord, de dader werd doodgeschoten en de museum ging dicht. Nu één jaar verder hebben twee youtubers een winactie gemaakt; één vriendengroep kan een nacht verblijven in het museum en met een hoge geldbedrag als prijs. Ziggy, Lucas, Ashton en de rest van hun vriendengroep schrijven zich in voor de winactie. Ze winnen de overnachting; tijdens de nacht wordt er een automatisch slot op de deur geplaatst, dus niemand kan uit het museum. De nacht begint rustig en de vrienden doen een spel, maar er gebeuren rare dingen tijdens het spel. Tot dat het eerste slachtoffer valt wordt de nachtmerrie echt. Leeft de enige echte museumkiller nog? De spanning tussen de groep loopt op, geheimen komen naar boven en niemand is te vertrouwen. 

Lees het boek niet s'nachts!

Het verhaal was zo spannend en het werd steeds maar spannender; lees het boek niet s'nachts! Ik verzeker je, je krijgt nachtmerries (hahaha). Het verhaal las lekker vlot door, de handelingen gingen snel. Daardoor had ik het boek ook heel snel uit. Want je wil weten wie de dader is, wie is de moordenaar? Bij een thriller film zie je wat er gebeurd, bij een thriller boek krijg je je eigen verbeelding en dat maakt het alleen maar spannender. In het verhaal krijg je ook appjes tussen de personages te lezen, dit vond ik een leuk detail in het boek en maakte het lezen ook vermakelijker. De spanning van het verhaal loopt al snel op en eenmaal als de nacht is begonnen krijg je bij elk nieuw hoofdstuk een tijd te zien. 

Meerdere perspectieven

De vriendengroep bestaat ongeveer uit 8 personen waarvan we van 4 personages hun perspectief krijgen te lezen. Van sommige kreeg je wat meer te weten dan van de ander en er komen geheimen naar boven die je totaal niet verwacht. Er gebeuren rare dingen tijdens de nacht die met de personages hebben te maken. Je leeft je zo in het verhaal in en hoopt dat alle personages het wel overleven. Voor mij was het verhaal ook een beetje emotioneel, omdat niet iedereen het overleeft tijdens de nacht. Bij sommige personages vond ik dat ook heel erg jammer. Ik merkte wel dat Chinouk Thijssen erover na heeft gedacht hoe jongeren denken en dat zie je ook terug in het verhaal. Zoals,  in bepaalde keuzes die de personages maakten en wat ze denken. Zelf herkende ik mezelf ook in een aantal dingen, dus ik vind het knap dat Chinouk Thijssen dat er zo in heeft verwoord. Museumnacht was ongelofelijk spannend om te lezen, als je zeker van thrillers houdt is dit een perfect boek voor jou; het verhaal leest ook nog eens lekker vlot door. 

Het boek aanschaffen: https://www.clavisbooks.com/book/museumnacht 

ISBN: 978044846614

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.