Twin Crowns

Gepubliceerd op 29 september 2022 om 13:00

Rose en Wren zijn tweelingzussen, maar allebei hebben ze een ander leven. Wren is opgevoed door de heksen en Rose is opgegroeid in het paleis van Anadawn en wordt binnenkort koningin; dan zal alles veranderen, ze zal regeren en heel Eana kunnen bezoeken. Deze droom valt al snel in het water als Wren en Rose wisselen, zodat Wren de koningin kan worden. 

Auteur: Catherine Doyle 

                Katherine Webber 

Uitgeverij: Harper Collins 

Genre: Youngadult, Fantasy, Romantiek

Een magisch verhaal 

Wren is als baby meegenomen door een heks en is door de heksen opgevoed. Jaren lang heeft ze geleerd hoe ze de troon over moet nemen van haar tweelingzus Rose; zodat de heksen weer een plek hebben in Eana. Rose heeft altijd al geleerd dat de heksen slecht waren; ze wordt binnenkort koningin en zal dan het leven buiten de paleismuren ontdekken. Wren en haar vriend Shen Lo nemen op een nacht een slapende Rose mee. Wren blijft bij het Paleis en veranderd zichzelf in haar zus. Shen Lo gaat terug naar de schuilplaats van de heksen samen met Rose. Wren heeft het niet makkelijk, maar probeert zo goed mogelijk haar zus na te doen. Ze komt erachter dat Rose verloofd is met prins Ansel, een broer van een wrede Koning uit Gevra. Wren probeert de Koningsadem die nog macht heeft van Eana te doden, zodat ze niet hoeft te trouwen met Ansel. 

Tijdens de reis van Rose en Shen Lo, probeert Rose van hem af te komen. Alleen lijken ze hierdoor juist naar elkaar toe te groeien. Rose komt meer te weten over de geschiedenis van Eana en haar moeder. Aangekomen bij de schuilplaats van de heksen, ontmoet Rose alle heksen en haar oma. Niet elke heks is zo blij met haar komst en dat laten ze ook snel zien. Rose geeft haar troon niet op en probeert terug te keren naar Anadawn. Al snel zal de eerste ontmoeting tussen Rose en Wren plaatsvinden.....

Een prachtige kaft

Het boek heeft een prachtige kaft waar je meteen al verliefd op wordt. Op de kaft staan Rose en Wren die samen een kroon vasthouden. De titel staat met grote gouden letters afgebeeld op het boek, waarbij de W's allebei een kroon zijn. Het is voor het eerst dat ik een Nederlandse boek heb waarbij de titel Engels is. Zo erg vind ik dat niet, want het klinkt heel mooi. Als je het boek een paar bladzijdes verder openslaat krijgen we de kaart van Eana te zien. De kaart is prachtig; de illustratie heeft iets schattigs door de  poppetjes die erop staan afgebeeld. De kaart is erg gedetailleerd en hoe langer je ernaar kijkt hoe meer nieuwe dingen je ziet; zoals bloemen, een zeemeermin en vogels. 

Het verhaal leest lekker door, de geschiedenis van Eana is te begrijpen en niet te ingewikkeld. De geschiedenis wordt door het hele boek niet op een chronologische volgorde verteld, maar ik kon het goed volgen. De handelingen waren niet te lang en niet te kort; bij handelingen waar het onderwerp de liefde centraal stond was het juist leuk dat het lekker lang was `(hahaha). Ik had eigenlijk verwacht dat het een historisch verhaal zou zijn, net zoals The Crown of Victoria. Sommige delen van het verhaal waren heel duister; zo heeft Rose geen leuke jeugd gehad en ervarende ze eenzaamheid. 

De snelste paard en een witte wolf

Wren en Rose deden me denken aan de barbie film, Princess and the Pauper. Waarbij ze ook rollen verwisselden en verliefd werden op een jonge man. Rose had het niet altijd leuk in het paleis, maar had een warm bed en goede maaltijden. Bij Wren was dit anders, maar de zussen krijgen in het verhaal wel begrip voor elkaar over hun verleden. Over Rose haar jeugd kregen we veel te weten; bij Wren vond ik dit wat minder en daar had ik nog wel meer over willen weten. Ook werden we door dieren vergezeld in het verhaal; Storm de snelste paard van Eana en Elske de schattige witte wolf van Gevra. Dit maakt voor mij het verhaal altijd vermakelijker om te lezen, hoe de personages met de dieren een speciale relatie krijgen. Ik heb genoten van Twin Crowns en heb nog veel vragen; hopelijk zullen die allemaal beantwoord worden in het 2e deel. Wat vond jij van Twin Crowns? Of wat zal er in het nieuwe boek gebeuren?

Twin Crowns aanschaffen: https://www.harpercollins.nl/9789402764567/twin-crowns/ 

ISBN: 9789402709896

ISBN: 9789407264567 (e-book)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.