DIY: konijn in pot

Gepubliceerd op 3 april 2021 om 13:00

Decoraties maken voor in huis, vind ik zo leuk om te doen. Het is bijna Pasen en ik heb dit leuke konijn, die zich verstopt in een bloempot gemaakt. In dit artikel vertel ik hoe je er zelf een kan maken. 

Benodigdheden

- Bloempot

- Piepschuim bal

- Wattenbollen

- Papier

- Glitter

- Nep bloemen 

- Lijm 

Het maken 

1. Neem een bloemenpot, maakt niet uit of het een grote of kleine is. Kijk of de piepschuim bal erin past. Als de piepschuim bal te klein is, kan je de bloempot opvullen met kranten papier.  De piepschuim bal moet iets kleiner zijn dan de pot, zodat de bloemen er nog tussen passen. 

2. Lijm de wattenbollen op de piepschuim bal en laat het even drogen. Maak van de watten een klein bolletje die je als staart kan gebruiken. 

3. Leg de piepschuim bal in de pot, kijk waar je het staartje wil hebben. Plak het staartje er dan op met lijm. Knip de pootjes uit, doe voorzichtig 3 lijmdruppels op het grootste gedeelte van het pootje. Strooi er glitter overheen. Laat de lijm even drogen en plak ze dan op de piepschuim bol (zie foto hierboven.)

4. Doe als laatste de bloemen ertussen (zie foto hierboven.) En je konijn in pot is klaar. 

Dit is ook leuke activiteit om te doen samen met je kinderen of kleinkinderen als het Pasen is. Niet alleen voor kinderen maar ook voor jongeren en volwassenen als je van creativiteit houdt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.