Epoxy Kunst

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 13:00

Ooit gehoord van epoxy? Met epoxy kan je hele mooie en leuke dingen maken. Mensen maken sieraden, beeldjes en zelfs tafels ermee. Ik heb magische toverdrankjes van epoxy gemaakt. 

Magic Potions

Via Pinterest zag ik heel veel Resin Art (epoxy) voorbij komen. Geïnspireerd door de films van Harry Potter ben ik magische toverdrankjes van epoxy gaan maken. Ik heb kleine glazen potjes gekocht en het epoxy materiaal bij een hobbywinkel gehaald. Wat zo leuk is aan epoxy, dat je het kan mengen met glitter of verf om een andere kleur te krijgen. Op de foto's hierboven heb ik roze en zwarte glitter gebruikt. Ook heb ik in de 2e foto hierboven een kleiner flesje ingeplakt met glitter erin voordat ik de epoxy erin goot. Ik heb de potjes ongeveer 3 dagen laten staan, om zeker te weten dat ze goed zijn uitgehard. Als kers op de taart heb ik ze versierd met glitter, steentjes, diamantjes etc. 

Minder leuk

Epoxy is super leuk om te doen, maar sommige dingen zijn minder leuk. Als eerste moet je goed uitzoeken hoe je het mengsel moet maken, er kan heel veel mis gaan waardoor het mengsel niet goed uithard. Van epoxy kan je ook vaak een allergische reactie krijgen. Zoals eczeem, roodheid en zwellingen, als het op je handen terecht komt loop je de kans dat het een brandwond wordt. Doe daarom altijd handschoenen aan als je gaat werken met epoxy. Zo voorkom je schade aan je lichaam. 

Maar met epoxy kan je hele mooie dingen maken. Het is even een werkje en doe vooral handschoenen aan!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.