Aquarius Girl

Gepubliceerd op 23 januari 2021 om 14:00

17 jaar geleden werd er een meisje geboren. Haar naam is Anna en haar sterrenbeeld is een Aquarius. Ik heb dit prachtige schilderij gemaakt als eindopdracht in mijn middelbare schooltijd. In dit artikel zal ik vertellen hoe ik tot het idee ben gekomen en te werk ben gegaan. 

Het idee

Ik deed techniek en was bijna aan het einde van de laatste module voordat we ons zouden gaan concentreren op de eindexamens. De docent kwam met een idee dat ik op een groot bord een schilderij moest maken. Ik koos voor een Aquarius, omdat het mijn sterrenbeeld is en ik binnenkort jarig zou zijn. Iedereen heeft een sterrenbeeld met persoonlijke karakters en gewoontes. Dat vind ik altijd zo leuk om te lezen, en meestal kloppen de feiten wel over mijn sterrenbeeld :)

Het proces

Ik maakte het bord eerst schoon met water en zeep en tekende daarna een schets van een Watervrouw. Ik maakte verschillende blauwe kleuren voor het haar. De verf dekte niet meteen, bij sommige kleuren ben ik er wel 6x over heen gegaan. Uiteindelijk heb ik het maar zo gelaten anders zou ik er nog langer

over doen tot dat het echt af was. Toen ik klaar was met de vrouw, vond ik het er nog saai uit zien. Het miste iets, dus ik koos ervoor om de planeet Saturnus erbij te schilderen in rode, gele en oranje kleuren. Er zit ook een waterkan in het haar van de vrouw. Dit is een symbolische voorwerp voor het sterrenbeeld. Op internet kan je plaatjes vinden van een man die een waterkan vasthoudt waar water uit komt. Naast de planeet heb ik nog in een gouden kleur sterren en het waterman symbool erbij geschilderd. Het sterrenbeeld wat echt aan de hemel te zien is kon natuurlijk ook niet ontbreken :)

In totaal heb ik er 4 weken over gedaan. Ik was super blij met het eindresultaat. Ik heb het aan de techniek afdeling gegeven. Het kunstwerk was zo groot dat ik er eigenlijk geen plek voor had in mijn huis. Dus de school heeft nog een aandenken van mij :) 

 

Wat is jouw sterrenbeeld en kloppen de eigenschappen en gewoontes? Laat het weten hieronder in de reacties!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Blin
3 jaar geleden

Wat een prachtig schilderij!!!