Chess Heels

Gepubliceerd op 7 april 2021 om 15:00

Oude schoenen een nieuw leven geven. Waardoor ze nog mooier worden en een unieke stijl hebben. Dat heb ik ook gedaan met 1 paar peeptoe hakken. Ik heb deze hakken omgetoverd naar schaakhakken, geïnspireerd door de beroemde Netflix serie: The Queen's Gambit. 

De hakken

Na het zien van The Queen's Gambit wilde ik er graag kunst van maken, maar ik wist niet zo goed wat. Ik had nog 1 paar peeptoes over die er eigenlijk saai uitzagen. De achterkant van de hak was in een zwarte kleur. Die heb ik wit geschilderd. Vanwege de zwarte en de witte schaakstukken. Maar de witte kant miste nog iets, ik koos ervoor om het dame-schaakstuk erop te schilderen. Omdat Beth Harmon ook de schaakopening: damegambiet in de serie speelt. 

De onderkant was klaar, toevallig had ik een heel klein schaaksetje in huis. Ik heb ook een normaal schaakbord waar ik veel liever mee speel, dan met zo'n klein setje. Dus ik heb 3 schaakstukken op de neus van elk hak geplakt. En toen waren de hakken klaar. Door een kleine verandering kan een hak er al veel mooier uitzien dan voorheen.

De inspiratie

De hakken zijn dus geïnspireerd op de serie: The Queen's Gambit. De serie gaat over een meisje genaamd Beth Harmon, die heel goed is in schaken. De serie was al heel snel populair en heeft heel lang in de top 10 gestaan van Netflix. 

Ik vind The Queen's Gambit een interessante serie over de kunst van schaken. Met een getalenteerde actrice in de hoofdrol. Anya Taylor-Joy verbaast mij elke keer weer, ze gaat zo goed op in een rol. Schaken wordt meestal als hobby wordt uitgeoefend door mannen. Het is daarom leuk dat ze een vrouwelijke hoofdrol in de serie hebben gedaan. Ik ben het ook gaan leren en het is eigenijk heel makkelijk. Als je de basisregels al weet kom je heel ver in het spel. 

Het maken van de hakken was super leuk. Ik heb nu echte Queen's Gambit hakken. Eigenlijk zouden er wel meer van zulke aparte schoenen gemaakt mogen worden. Dan heb je gewoon letterlijk kunst aan je voeten :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.