Van lezen leef je langer

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 15:00

Laatst zat ik met een paar vriendinnen te praten over boeken. Eentje zei dat ze in een maand wel 8 boeken leest. Zo veel lees ik er geen eens. Meestal 1 boek per maand, maar het schijnt dus dat je van lezen langer blijft leven. 

Yale University School of Public Health

Onderzoekers van de Yale University School of Public bewezen als je minimaal 3,5 uur in de week leest, je ongeveer 23 maanden langer blijft leven. Dat is best veel, om te kijken of dat ook waar is hebben de onderzoekers aan 3653 Amerikanen boven de 50 jaar gevraagd hoeveel hun lezen. En diegene die minimaal 3,5 uur lezen bleven inderdaad langer leven. Mensen die gemiddeld maar een half uur lezen per dag hebben 17 procent minder kans aan overlijden. Dus lees is lekker een boek, dat is gezond voor je : )

 

Lezen is gezond

Zeker na dat ik dit weet ga ik proberen om ook meer te lezen, nu is nog maar de vraag blijf ik langer leven als ik dit doe. Ik denk dat ik dat pas kan concluderen als ik ouder ben (hahaha.) Maar ik zou het echt aanraden om is te gaan lezen als je dat nooit gedaan hebt of niet zo vaak doet. Probeer minimaal een half uurtje per dag te lezen, op de bank of voordat je gaat slapen. Lezen is gezond en je wordt er ook nog slimmer van.