Voorbij het Wederwoud

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 12:00

De Raad van Vha'Rymn, boek 1

Auteur: Valentijn Ringelberg

Uitgever: Hamley Books

Genre: Young Adult 

 

Voorbij het Wederwoud. Ik ben erg verrast door dit boek. Het was plezierig om te lezen en interresanter dan ik verwacht had. 

Het Verhaal

In het magische Wederwoud woont de Elfyn Phaun met haar zieke zus Celi. Ze zorgt al jaren voor haar zus. Er is een lentfest in het Wederwoud en Noova (de schoonzus van Phaun) zit in de Compagnie en is na een aantal jaren terug gekomen. Noova besluit te blijven in het Wederwoud en geeft haar plaats als kapitein in de Compagnie weg. Ze vertelt Phaun over een Vhéi die Celi kan genezen van haar ziekte.  Phaun gaat op zoek naar de Vhéi. Waarbij ze spannende dingen beleefd en nare keuzes moet maken. Maar de Vhéi is dichterbij dan ze denkt. 

Uiterlijk van het boek

Het boek trekt je aandacht. De titel is in mooie sierlijke letters. Op het boek zijn takken te zien met donkere lijntjes die houtnerven vormen. Er is een rivier/meer met weerspiegeling van bomen. Het water heeft verschillende kleuren groen en er zweven blaadjes/vuurvliegjes boven. Het logo van uitgeverij Hamley Books is een kat. Dat is grappig, want bij het boek staat ook een kat (zie foto) en Valentijn heeft ook een zwarte kat als huisdier. Het uiterlijk van het boek geeft een magische sfeer en het wordt interessanter om te lezen. 

Schrijfstijl

Het boek leest lekker weg. Eerst dacht ik dat het een ingewikkeld verhaal zou worden. Dat er teveel gebeurd etc. Maar dat viel reuze mee. Het boek nam me mee in het verhaal zodat ik de echte wereld om me heen vergat. Er kwamen ouderwetse woorden in voor die ik niet kende. Dus je kan er ook weer van leren. Je krijgt een goed beeld van de personages, waardoor in ieder geval mijn fantasie groter werd tijdens het lezen. 

Personages

De belangrijkste personage uit het boek is Phaun. We volgen haar avontuur over het vinden van de Vhéi. Ze wisselt vaak van emoties en neemt mensen snel in vertrouwen (wat nadelen heeft). Haar beste vriend Araan kent ze al van kleins af aan. Noova is haar schoonzus, maar voelt als een moeder voor Phaun. Ik vind Noova een sterke vrouw en ze is ook lief en zorgzaam naar anderen. Er zijn veel personages in het verhaal die je gaat ontmoeten. Ze hebben allemaal een ander uiterlijk.

Conclusie

Zoals ik al in het begin zei ben ik erg verrast door dit boek en het einde was spectaculair. Zelf zou ik het Wederwoud willen bezoeken en lekkere honingsoezen eten :) 

In maart 2021 brengt Valentijn Ringelberg een Vha'Rymn novelle uit: "Hij die niet bestaat". Ik ben super benieuwd naar zijn nieuwe boek. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.