Tussen twee vuren

Gepubliceerd op 13 mei 2023 om 13:00

Het is het jaar 2038 en er is een orkaan die veel huizen heeft verwoest in Florida. Ayla is alles kwijtgeraakt en wordt ondergebracht in Disney's Magic Kingdom. Plots is er een te kort aan voedsel, Ayla gaat op onderzoek uit hoe dit komt. Ga mee in een spannend avontuur met Ayla en haar verblijf in Disney.

Auteur: Laura Diane

Uitgever: Clavis

Genre: Young Adult 

Een magisch verhaal met een duister kantje...

De jonge Ayla is alles kwijtgeraakt nadat een orkaan het zuiden van Florida heeft verwoest. Ze wordt ondergebracht in Disney's Magic Kingdom. Ze raakt bevriend met Zia en nog veel anderen die ook alles zijn kwijtgeraakt door de orkaan. Er gebeuren rare dingen in het park, er lopen veel beveiligers rond en er is een te kort aan voedsel. Ayla gaat op onderzoek uit en bij de keukens van Disney werken. Ze komt erachter dat het voedsel wat binnenkomt oneerlijk verdeeld wordt. De spanning in het park loopt op wanneer er geen stroom meer is en het raad van bestuur een avondklok instelt. Ayla is vastberaden de waarheid te achterhalen.

Een Disney wereld

Een verhaal dat zich afspeelt in Disney? I LOVE IT. Als grote Disney fan was dit een heel leuk boek om te lezen. Het park en de wereld die in het boek beschreven is komt heel goed naar voren. Er zijn veel Disney verwijzingen in het boek te vinden, dat merkte je zeker. Op het einde meld Laura Diane ook nog eens waarvan de verwijzingen zijn. Zelf begon ik bijna elke handeling of detail als een verwijzing te zien (hahaha). Het verhaal gaat lekker vlot en het is mooi geformuleerd. In het begin is het een beetje verwarrend waar het zich nou precies afspeelde en waar het hoofdpersonage zich bevond, maar het was zeker al spannend.  

Personages

Ayla is het hoofdpersonage, ze is na de orkaan alles kwijtgeraakt. Tijdens het lezen leren we haar beter kennen en komen we meer te weten over haar verleden. Daarnaast maakte Ayla ook vrienden in het Magic Kingdom. Zia een vrolijk meisje, Max die dol is op paarden en de knappe Owen. Zo leren we alle personages beter kennen. Het kwam voor mij over of sommige personages kenmerkende eigenschappen of details hadden van andere Disney-figuren. Je merkt wel dat Laura onderzoek heeft gedaan naar andere Disney-figuren en films, deze details komen er ook zeker in terug. Ayla en haar vrienden zijn veel verloren, zoals familie of hun huis door de orkaan. Door het verhaal heen werden ze zelf een eigen familie en dat vond ik heel mooi. 

Het verhaal was heel spannend en magisch. Ik ben benieuwd hoe de andere delen worden en hoe het verhaal zal verder gaan. Vragen heb ik nog zeker na het lezen van dit boek (hahaha). De kaft is prachtig en doet me denken aan het Disney kasteel, als je goed kijkt zie je er ook een lichte rozige vuur in. Je kan in het boek een map vinden van Magic Kingdom en er zit ook een brief in, deze brief is volgens mij voor Ayla als uitnodiging. Al met al was dit een spannend boek, ik raad het zeker aan als je daarvan houdt en natuurlijk een mega Disney fan bent :). 

Het boek aanschaffen: https://www.clavisbooks.com/nl-nl/tussen-twee-vuren.html 

ISBN: 9789044846942

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.