Cobra Museum - Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 15:00

Het Cobra Museum in Amstelveen heeft een bijzondere privécollectie met kunst van Mexicaanse kunstenaars en van de inspirerende vrouw Frida Kahlo. Samen met haar man zijn ze een van de beroemdste kunstenaarsechtparen uit de geschiedenis. Hun werk is onderdeel van The Jaques and Natasha Gelman Collection of 20th Century Mexican Art and the Vergel Foundation. Het Cobra Museum laat je betoveren door de mooie Mexicaanse kunst en neemt je mee terug in de tijd van Frida Kahlo en andere kunstenaars. 

Wie is Frida Kahlo

De meeste kennen Frida Kahlo misschien al of hebben kleding, objecten gezien waar er een vrouw opstaat met doorlopende wenkbrauwen. Ja dat is Frida Kahlo, ze werd geboren in Coyoacân. Op 6-jarige leeftijd kreeg ze een verlamming aan haar rechterbeen. Op 17 september 1925 zat Frida in een bus die werd aangereden door een tram. Frida was er slecht aan toe en moest maandenlang herstellen. Ze vond een uitweg in schilderen. Haar moeder maakte spiegels vast aan het bed van Frida zodat ze zichzelf kon schilderen. Ze trouwde met Diego Rivera in 1929. Hij maakte ook kunst. Frida en Diego hadden een gecompliceerd huwelijk. Beide gingen vreemd en ze probeerden een kind te krijgen, maar dat mislukte. Frida overleed in 1954 en had in haar hele leven 143 schilderijen nagelaten. Haar kunstwerken inspireren op de dag van vandaag nog steeds heel veel mensen. Ze zijn kleurrijk en hebben iets aparts. De schilderijen doen me een beetje denken aan de fantasie wereld van Frida. Een wereld waar zij zich vrolijk en blij voelde. Het laat zien dat ware schoonheid mooi is zoals het is!

 

Te zien in het Cobra Museum

De schilderijen van Frida Kahlo, Diego Rivera en andere Mexicaanse kunstenaars zijn te zien in het Cobra Museum. De schilderijen zijn onderdeel van The Jaques and Natasha Gelman Collection. Ik ben er ook heen geweest en vond het heel bijzonder om eindelijk de schilderijen van Frida Kahlo in het echt te zien. Het schilderij met Frida en de aapjes is mijn favoriet (zie foto hierboven). 

Als je het museum bezoekt kan je ook kiezen voor een gratis audiotour. Dan wordt er via een app een verhaal verteld over een bepaald schilderij. Ik heb daar niet voor gekozen, omdat ik het liefst in stilte Frida's werk wilde bewonderen. En er mijn eigen fantasie op loslaten in samenwerking met het schilderij.

Je kan niet alleen Frida's werk bewonderen maar het museum heeft ook nog meer kunst van verschillende artiesten. En je kan leuke souvenirs kopen in de shop en na het museumbezoek lekker koffie drinken in het museumcafé. 

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution is te zien van 28 mei t/m 3 oktober 2021. Het Museum is elke dag tot 22:00 uur geopend. Dus tijd heb je zeker weten genoeg om het werk van Frida te bewonderen :)

Het is leuk voor jong en oud. Ook zijn er workshops te doen voor kinderen. Neem vooral ook eens een kijkje op de website van het Cobra Museum: https://cobra-museum.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.